Photos: Οι Θρακιώτες που βρέθηκαν στην Ιαπωνία όταν ταπεινώσαμε τις ΗΠΑ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Τέτοια ώρα, οκτώ χρόνια πριν, όλοι οι Θρακιώτες, όλοι οι Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους. Μόλις είχε ολοκληρωθεί στην μακρινή Σαϊτάμα της Ιαπωνίας ο ημιτελικός του Μουντομπάσκετ. Η μικρή Ελλάδα κέρδιζε τις τεράστιες Ηνωμένες Πολιτείες με… κατοστάρα, στην μεγαλύτερη ίσως νίκη οποιασδήποτε εθνικής ομάδας οποιουδήποτε σπορ.

Στον τελικό δεν ολοκληρώσαμε τον θρίαμβο απέναντι στην Ισπανία, αλλά δεν πειράζει. Φτάσαμε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε κανένα σπορ. Αποκλείσαμε τους αστέρες του NBA, που έμοιαζαν με μεγάλο φόβητρο μέχρι και τότε για όλους τους αντιπάλους τους. Κοιτάξαμε στα μάτια την χώρα που γέννησε το μπάσκετ. Και την κερδίσαμε!

Το ThrakiSportS με την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής επετείου, οκτώ χρόνια μετά, που φέτος συμπίπτει με μια άλλη διοργάνωση Μουντομπάσκετ με την συμμετοχή της Εθνικής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία το μεθεπόμενο από εκείνο Παγκόσμιο Κύπελλο, έψαξε και βρήκε φωτογραφίες από τον θρίαμβο της 1ης Σεπτεμβρίου του 2006, χάρη στο πολύτιμο αρχείο της InTime.

Όπως πάντα κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, εστιάσαμε στους Θρακιώτες που είχαν ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή και είχαν ζήσει από κοντά εκείνον τον θρίαμβο. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν ήταν και λίγοι…