Τριήμερο δωρεάν γνωριμίας του καγιάκ στο Νέστο στους Τοξότες Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  «Ημέρες Καγιάκ», στους Τοξότες Ξάνθης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Μετάβαση και την Riverland, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα (1/9) έως και την Τετάρτη (3/9). Μια δωρεάν γνωριμία με το εντυπωσιακό αυτό σπορ, για τρεις μέρες, στον ποταμό Νέστο.

Με σλόγκαν… «το καγιάκ ποταμού είναι στην πόλη σου… Έλα να δοκιμάσεις δωρεάν!», οι διοργανωτές προσπαθούν να φέρουν κοντά τους όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, μιλώντας για το αγαπημένο τους σπορ.

«Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο να δοκιμάσεις κάτι που ελάχιστα γνωρίζεις. Όμως εμείς το καγιάκ το νιώθουμε σαν ένα δώρο που πρέπει να μοιράσουμε στους ανθρώπους που αγαπούν την φύση και την περιπέτεια. Το καγιάκ δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται και δυστυχώς δεν φαίνεται καθόλου αυτό που είναι. Είναι φιλοσοφία, ομαδικότητα, παρέα, είναι συλλογή τοπίων και εμπειριών που μόνο μέσα από το νερό μπορείς να θαυμάσεις. Το καγιάκ είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για να μπορέσεις να βάλεις σε λέξεις τον τρόπο που αισθάνεσαι όταν είσαι μέσα στο ποτάμι. Όμως μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν θα το μετανιώσεις!», λένε οι διοργανωτές.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική εκδήλωση που θα γίνει στον Ποταμό Νέστο, στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης. Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι και σήμερα Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στο http://goo.gl/NixX3U.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, από τις 11.00 το πρωί και μέχρι τις 7.00 το βράδυ, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του καγιάκ και να δοκιμάσουν το γνωστό σπορ, έχοντας δίπλα τους ειδικούς. Μια πρόταση που απευθύνεται σε κόσμο ηλικίας από 12 έως… 111 ετών, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για Σχολή Καγιάκ αρχαρίων που διοργανώνεται στις 5-6-7 Σεπτεμβρίου από τη Riverland.