Οι πρώτες δηλώσεις Μάνταλου μετά την πρώτη προπόνηση με την Εθνική

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας ενσωματώθηκαν το πρωί οι Βασίλης Τοροσίδης και Πέτρος Μάνταλος, με τον τελευταίο να έχει την τιμητική του ως new entry. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε προπόνηση, με τον Μάνταλο να μετέχει και σε εσωτερικό δίτερμα με τους υπόλοιπους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο, ενώ ο Τόρο και οι υπόλοιποι περισσότερο έκαναν αποθεραπεία. 

Κανονική προπόνηση έκαναν οι Καπίνο, Μήτρογλου, Μανταλος, Φορτούνης, Κονέ, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Σαμαράς, Σάμαρης, Κ. Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Διαμαντάκος, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες κι έπαιξαν πέντε εναντίον πέντε με «μπαλαντέρ» τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος αγωνιζόταν και στις δυο ομάδες. Η ομάδα των Κ. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλου, Βύντρα, Μάνταλου και Σάμαρη επικράτησε 10-5 των άλλων διεθνών, με τον Σάμαρη να είναι ορεξάτος σκοράροντας έξι τέρματα!

Στη συνέχεια της προπόνησης, και λίγο πριν το τέλος της, οι ίδιες ομάδες έπαιζαν εναλλάξ άμυνα – επίθεση, με τερματοφύλακα των Καπίνο. Κάθε ομάδα έκανε επίθεση για ένα δεκάλεπτο περίπου, με την άλλα να παίζει άμυνα και στη συνέχεια άλλαζαν οι ρόλοι. Με αυτή την άσκηση, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Εθνικής, που ήταν και το πρώτο υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι και το πρώτο ενόψει του αγώνα με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016, ο οποίος θα γίνει την Κυριακή (07/09) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πρωί της Δευτέρας όσοι ήταν στην αποστολή, αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης (τον οποίο αντικαθιστά ο Μάνταλος στην Εθνική) βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που είναι η ομάδα και συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κομοτηναίος παίκτης έτυχε θερμής υποδοχής από τους “παλιούς” μαζί με τον Διαμαντάκο. Οι δυο τους μίλησαν στις κάμερες και μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης και τόνισαν ότι μοναδικός στόχος για την Ελλάδα την Κυριακή είναι η νίκη

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πέτρος Μάνταλος:

Για το γεγονός ότι είναι από Β΄’ Εθνική: «Δεν συνηθίζεται αυτό στην Ελλάδα. Με τιμά πολύ η πρόσκληση του κυρίου Ρανιέρι. Θα κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω».

Για το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Η Εθνική είναι μια οικογένεια. Ξέρω ήδη αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές και με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Είναι τιμητικό που ενδιαφέρθηκε για εμένα ο κύριος Ρανιέρι και με επέλεξε στην Εθνική».

Για το γεγονός από το 2004 δεν έμεινε κανένας: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι και να πάρουμε επάνω μας την ομάδα. θέλουμε μόνο την πρόκριση».

Για το αν μπορεί να δείξει τα ίδια στοιχεία που δείχνει στην ΑΕΚ και στην Εθνική:«Κι εδώ θέλω να παίξω σε έναν ελεύθερο ρόλο. Είναι δύσκολο να καθιερωθεί κάποιος στην Εθνική αλλά θα παλέψω για αυτό»

Για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος διεθνής από ΑΕΚ μετά από καιρό: «Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, ελπίζω να κάνω εγώ την αρχή και να έρθουν κι άλλα παιδιά από την ομάδα στην Εθνική».

Για τη Ρουμανία και αν θα ψάξει εκδίκηση για τον αποκλεισμό της στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Σίγουρα όταν χάνεις μια πρόκριση σου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο».