Photos: Όσα έγιναν στην μεγάλη νίκη της Μάνδρας μέσα στην Ασπίδα!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο της Ασπίδας με την οικοδέσποινα Ασπίδα να υποδέχεται τον Ερμή Μάνδρας στα πλαίσια της Α΄ φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, με τον Ερμή να παίρνει την πρόκριση επικρατώντας με 0-2 χάρις τα τέρματα των Ξενόπολυο και Μπουρλόγλου.

Με την παρουσία αρκετού κόσμου Ασπίδα και Ερμής Μάνδρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τους δύο συλλόγους της ΕΠΣ Ξάνθης. Η φιλοξενούμενη μπήκαν πιο δυνατά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κυρίως την ταχύτητα του Ξενόπολου που έβγαινε συχνά-πυκνά στην πλάτη της άμυνας της Ασπίδας δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αθανασίου. Στο 16’ μια τέτοια μπαλιά του Βούλκου θα εκμεταλλευτεί ο Πάρις Ξενόπουλος που με πλασέ θα κάνει το 0-1 για την ομάδα του.  Στο 25’ θα έρθει η απάντηση της Ασπίδας με ένα δυνατό σουτ του Μακράκη αλλά μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, και αφού εκεί δεν ήρθε η  ισοφάριση ο Ερμής λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 34’ θα διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Μπουρλόγλου να είναι εύστοχος από τα έντεκα μέτρα, την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Μακράκη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και να πετύχουν κάποιο τέρμα είτε με κάποια μακρινά σουτ είτε από στημένες μπάλες, αλλά βρήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Ζώη που «κατέβασε ρολά», ενώ παράλληλα η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα των Ξενόπουλου και του Τάσου Καρακάση. Με το 0-2 να μην αλλάζει παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες.

Απογοητευμένος για το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε ο προπονητής της Ασπίδας Δημήτρης Καρύδης που ωστόσο είχε σημαντικές ελλείψεις ενώ και με την έκδοση των δελτίων των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων Κάτση και Μωυσίδη θα αυξηθούν οι λύσεις του. Από την άλλη απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής του Ερμή ΧρήστοςΜαλαδένης που είδε την νεανική ομάδα που έχει χτίσει να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πλέον περιμένει την κλήρωση της Τρίτης για να μάθει τον αντίπαλο του στον Β’ γύρο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Φραγκουλίδης και Σεχλίδη. Πριν την αναμέτρηση όπως και σε όλα τα παιχνίδια της ΕΠΣ Ξάνθης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σπύρου Καραουλάνη.

Ασπίδα Ξάνθης(Δ. Καρύδης): Αθανασίου, Πουρναράκης, Καουσλίδης, Ψαρόπουλος(62’ Φεταχίδης), Μυλωνάς, Μακράκης, Σερνισλίδης, Φωτιάδης(40’ Δημόπουλος), Μοσχόβης(70’ Ντούτσης), Ανδρικού, Σαμπανίδης

Ερμής Μάνδρας: Ζώης, Καρακάσης Βαγγ. , Μεμέτογλου, Καλαμάρης, Τσετινές, Κωσταντινίδης, Καρακάσης Τάσος(88’ Χατζηεμαννουήλ), Ξουπλίδης(46’ Πελτεκίδης), Μπουρλόγλου(87’ Γαλανόπουλος), Βούλκος(60’ Μαυρίδης), Ξενόπουλος(73’ Καραμπατζάκης)