Στην (τηλεοπτική) πυρά η διοίκηση της ΑΕ Κομοτηνής από γονείς αθλητών της

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μπελάδες για την διοίκηση της ΑΕ Κομοτηνής. Γονείς ανήλικων παιδιών που ανήκουν στην ομάδα πέρασαν στην αντεπίθεση όταν ο πρόεδρος αλλά και ο έφορος του συλλόγου αρνήθηκαν να τους δώσουν τα δελτία των παιδιών τους για να φύγουν με ελευθέρας για άλλο σύλλογο. Έτσι, κατήγγειλαν το θέμα στην τηλεόραση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του R Channel, το πρόβλημα προέκυψε όταν τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν στους γονείς τους για το κλίμα που επικρατούσε σχεδόν τον τελευταίο ένα χρόνο στην ομάδα, ιδίως μετά την φυγή μετά από έξι χρόνια της προπονήτριάς τους και ζήτησαν να φύγουν από την ομάδα.

Έξι γονείς με αίτησή τους μάλιστα ζήτησαν εγγράφως τα δελτία των παιδιών τους, τα οποία είναι ηλικίας από 12 ετών το μικρότερο ως 16 χρονών το μεγαλύτερο. Πρόκειται για τον κ. Γ. Τριανταφυλλόπουλο και τον κ. Π. Αθανασίου, που κατήγγειλαν το θέμα και στην τηλεόραση, καθώς και τους κ.κ. Μακρή, Σκαρμούτσο, Κακλείδη και Μπανιώτη, όπως ειπώθηκε από την δημοσιογράφο Βάσω Θεολόγη.

Αίτησή τους ήταν η  αποδέσμευση παιδιών από την συγκεκριμένη ομάδα – προκειμένου να πάρουν τα δελτία τους και να πάνε σε άλλο σωματείο της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, αρχικά οι γονείς έλαβαν την απάντηση ότι θα τους δοθούν τα δελτία, αλλά στο τέλος των μεταγραφών, ώστε να μην υπάρξουν άλλες διαρροές από την ομάδα. 

Οι μέρες πέρασαν, η περίοδος των μεταγραφών άρχισε να εξαντλείται και οι γονείς ξαναχτύπησαν την πόρτα της διοίκησης. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν, η διοίκηση εμφανίστηκε κάθετα αρνητική. Όταν ρώτησαν για ποιο λόγο, ο πρόεδρος τους απάντησε σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «γιατί έτσι », ενώ ο έφορος φέρεται να τους είπε: «δεν πειράζει, ας μην παίξουν δύο χρόνια».

Η ομάδα αρνήθηκε την παραχώρηση των δελτίων, βασιζόμενη στην τρέχουσα νομοθεσία, που έχει θεσπιστεί σχεδόν 30 χρόνια πριν (από το 1985). Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στους συλλόγους να μην δίνουν τα δελτία ακόμα και των ανήλικων παικτών τους, κρατώντας ουσιαστικά μέχρι και δύο χρόνια ως ομήρους τους μικρούς αθλητές τους.

Ωστόσο τα παιδιά είναι ιδιάζουσα περίπτωση, προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις ακόμα και του Συνηγόρου του Πολίτη, που εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός αντίκειται στη νομοθεσία. Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να παρουσιάσουν το ζήτημα στην τηλεόραση, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ίσως θα βρουν το δίκιο τους. 

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του R Channel, η παρουσιάστρια του οποίου Βάσω Θεολόγη διευκρίνισε ότι ζητήθηκε η παρουσία και της διοίκησης της ΑΕ Κομοτηνής για να εκθέσει τις απόψεις της και να απαντήσει στις καταγγελίες των γονέων, ωστόσο οι παράγοντές της αρνήθηκαννα παραστούν στην εκπομπή. Δείτε το βίντεο…

[iframe width=”854″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/SABbQE41ZVI” frameborder=”0″ allowfullscreen]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here