Τίτλοι τέλους του “προπονητή” Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

– Οι τίτλοι του τέλος στη σύντομη σχέση(;) του Άγγελου Αναστασιάδη με τον Πάμπλο Γκαρσία ως βοηθό προπονητή στον ΠΑΟΚ, έπεσαν πολύ γρήγορα για τον ιδιόμορφο Ουρουγουανό. To ίδιο σύντομο θυμίζουμε αποδείχτηκε και το περσινο πέρασμα του Πάμπλο Γκαρσία από τη Skoda Ξάνθη.

Όπως γράφει το thessports, “Εγώ πρότεινα να έρθει στον ΠΑΟΚ, ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας” είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση του συνεργάτη του(;), εδώ και ένα μήνα. Οι δυο πλευρές χώρισαν για 3η φορά και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα οριστικά.

Η νέα επιστροφή του Γκαρσία και η επιστράτευσή του ως βοηθού προπονητή, ήταν μια συλλογική απόφαση στον ΠΑΟΚ, καθώς θεώρησαν ότι η παρουσία του θα λειτουργήσει ενωτικά και θα κάνει τον κόσμο να δει λίγο πιο θετικά τη νέα κατάσταση και να τη στηρίξει. Εν ολίγοις, ο Ουρουγουανός χρησιμοποιήθηκε και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά αποδείχτηκε πολύ νωρίς ότι από τη μια δεν είχε ρόλο κι από την άλλη, δεν κολλούσε στο όλο εγχείρημα.

Ο Γκαρσία αποχώρησε όταν διαπίστωσε ότι στην πράξη δεν είναι σημαντικός (στην προετοιμασία αυτό που έκανε ουσιαστικά ήταν να καθοδηγεί και να εμψυχώσει τους μικρούς) και με τη χθεσινή τοποθέτηση – άδειασμα του Αναστασιάδη, έγινε σαφές ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανένα δέσιμο μεταξύ τους και ουσιαστικά καμιά σοβαρή προοπτική συνεργασίας.

Σύμφωνα με την “Arena press”, το θέμα Γκαρσία μετά το επεισόδιο στη Τούμπα του Ιβάν Σαββίδη με οπαδό του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με τη Καλλονή, και πηγές του πρωην παίχτη της Ρεάλ, Μίλαν, Οσασούνα, ΠΑΟΚ και τελευταία της Skoda Ξάνθης αναφέρουν “Ουδέν Σχόλιο, το θέμα έχει κλείσει για τον Πάμπλο, αφού θα πάει στην Ισπανία για μαθήματα προπονητικής, ώστε να πάρει το δίπλωμα προπονητή”.

Το πιο πιθανό, είναι πλέον να ακολουθήσει ο Γκαρσία μόνος του καριέρα προπονητή, ξεκινώντας από κάπου χαμηλά.

Στα αγωνιστικά τώρα του “Δικεφάλου”, σήμερα στην Τούμπα στις 19.15, χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ με τον «δικέφαλο» του Βορρά να θέλει μόνο την πρόκριση απέναντι στη Ζίμπρου στο επαναληπτικό του 0-1 στη Μολδαβία, με το παιχνίδι να έχει εξελιχθεί σε ζωής ή θανάτου.

Οι ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν ήδη στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace είναι οι: Γλύκος, Γιακουμής, Κίτσιου, Μακ, Μάρτενς, Κατσικάς, Κουλούρης, Κάτσε, Μαντούρο, Πόζογλου, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζιόλης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Αθανασιάδης.