Φιλική ήττα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ηλίας Μεταξάς

–  Φιλική ήττα με 2-1 γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα από την τοπική ομάδα, σε αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα στο “Ανθή Καραγιάννη” ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος που θα βρει και τις δύο ομάδες στην Γ’ Εθνικής. Με τη καβάλα αγωνίστηκε λίγο και ο αδερφός του Ντιέ.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Καβάλα του Κομοτηναίου Γιάννη Ισπυρλίδη, προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ζουνίνιο και Παπά, δέκα λεπτά μετά την έναρξη και δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Για τον Εθνικό, που παρουσίασε για ακόμα μια φορά καλά στοιχεία, μείωσε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Φλώρος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Το 1-0 γράφτηκε από τον Ζουνίνιο με υποδειγματικό πλασέ μετά από έξοχη πάσα του Παππά, ενώ στο δεύτερο γκολ ήταν ο Παππάς που σκόραρε μετά από μπαλιά ακριβείας του Διαμαντίδη. Με τον τρόπο αυτό ο Παππάς εξιλεώθηκε και για το γεγονός ότι οκτώ λεπτα νωρίτερα, στο 72′, ο Παππάς είχε στείλει την μπάλα ψηλά άουτ αστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Διασμαντίδης σε ανατροπή από τον Λειβαδιώτη. Η Καβάλα είχε στο 21 και ένα δοκάρι με τον Πόποβιτς, ο οποίος εξ επαφής σημάδεψε το οριζόντιο.

Tο φιλμ του αγώνα
5` Σουτ του Πόποβιτς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι,
7` Μόνος του ο Κυριζάκης, πλασάρει πάνω στον Φιρινίδη.
10` Έξοχη πάσα του Παππά, ο Ζουνίνιο με σουτ το 1-0. Ωραίο και το τελείωμα του Ζουνίνιο.
21` Σέντρα από τα δεξιά ο Μπατάνης, ο Πόποβιτς από κοντά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.
29` Κεφαλιά Ζουνίνιο από καλή θέση άουτ.
39` Σουτ Πόποβιτς, λίγο άουτ από καλή θέση.
60` Κάθετη πάσα του Παππά, μόνος του ο Μπρατσιάνη, πλασάρει για να σώσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
67` Ο Πόποβιτς αστοχεί από καλή θέση.
72` Ανατροπή Διαμαντίδη από Λειβαδιώτη, σφυρίζεται πέναλτι. Εκτελεί ο Παππάς, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
80` Πάσα του Διαμαντίδη, σε κενή εστία ο Παππάς με πλασέ το 2-0.
90` Ο Φλώρος με πέναλτι το 2-1.

 Για λίγο αγωνίστηκε ο αδελφός του Σερζ Ντιέ, που ήρθε να δοκιμαστεί. Γνώριμος στο περιβάλλον, αφού ήταν και στην Κ-20 του ΑΟΚ.

Διαιτητές: Μπουρδουμπάς, Βακαλίδης, Ασλανίδης (ΕΠΣ Καβάλας)

ΚΑΒΑΛΑ (Ισπιρυλίδης): Φυρινίδης, Μπατάνης, Νύρλας, Ιορδανίδης, Μπάτζιος, Παπαδόπουλος, Παππάς, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι, Ζουνίνιο, Πόποβιτς. Έπαιξαν και οι Παπαδιώτης, Βιτλής, Σταματόπουλος, Αθανασίου, Παρμαξίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Γυγάης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Φυσέκης, Αμπραχαμιάν, Τσαμουρλίδης, Λειβαδιώτης, Άχπα, Κοιλιάρης, Γκαϊδατζής, Κοσκολος, Δανίδης, Ελληνίδης, Κυριζάκης. Έπαιξαν και οι Αγγελακάκης, Δούπας, Θάνος, Καραπατσιάς, Σαραντάκης, Πελτέκης, Συτιρούδης.