“Πλήρωσε” το κακό ημίχρονο στη Κέρκυρα ο Πανθρακικός

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ο Πανθρακικός ηττήθηκε στη “πρεμιέρα” του πρωταθλήματος Super League από την πολύ καλή αν και νεοφώτιστη  Κέρκυρα που είχε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος. Τα γκολ οι Ναγιάρ και Κάικουτ, μείωσε ο Ιγκόρ.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Κέρκυρα μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 2-1 του Πανθρακικού στην έδρα της και μπήκε με το… δεξί, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δυο γκολ με τους Νάγιαρ (16′ με φάουλ) και Κάικουτ (27′ με κεφαλιά), ενώ έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Την ίδια στιγμή, ο Πανθρακικός παρουσιαζόταν αγνώριστος, είχε πολλά κενά στην άμυνά του και αδυνατούσε να απειλήσει μπροστά.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου ανέβασε “στροφές”, έγινε πιο απειλητικό, πέτυχε ένα γκολ με τον Ιγκόρ στο 62′ και θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, δίχως εντέλει να τα καταφέρει.

Ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, πλούσιο σε θέαμα, με την Κέρκυρα να εκμεταλλεύεται την έδρα της και να ξεκινάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθρακικός κρατάει την εικόνα του β’ μέρους, που όμως δεν έφτανε για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα και πατούσε πιο δυνατά στο χορτάρι. Αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Παπαγεωργίου στο 57′, εντέλει το “καμπανάκι κινδύνου” δεν ήχησε δυνατά στους Κερκυραίους, που είδαν τον Ιγκόρ να μειώνει πέντε λεπτά μετά με αριστερό κεραυνό μέσα από την περιοχή.

Με την σέντρα, παραλίγο να γίνει το 3-1, αλλά ο Φερνάντεζ αντέδρασε εξαιρετικά σε κεφαλιά του Ρόχας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στη συνέχεια και να πιέζουν για την ισοφάριση, χάνοντας δυο καλές φάσεις με τους Σερφά (72′) και Ιγκόρ (75′), χωρίς όμως να αλλάζει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Κανακούδης, Μαραγκός, Βενέτης, Γκόμες, Ναγιάρ, Καρδόσο, Ρόχας (78′ Ζορμπάς), Χαβίτο (88′ Ντιμιτρόβσκι), Ομπράντοβιτς (64′ Ντιόγκο), Κάικουτ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Φερνάντεζ, Σερφά, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος (73′ Χασομέρης), Τζάνης, Τσουμάνης (60′ Γκίγιε), Μπαϊκαρά, Ιγκόρ, Κάσες (46′ Ντιγκινί)