Κόπηκε ο Αθηναίου από την Εθνική Ομάδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

 – Χωρίς τον Γιάννη Αθηναίου της Ολίν Αδριανούπολης και τον Γιώργο Μπόγρη της Ανδόρας συνεχίζεται πλέον η προετοιμασία της Εθνικής για το Mundobasket 2014 (Ισπανία, 30/08-14/09).

H EOK ενημέρωσε πως οι δύο παίκτες αποχωρούν από την προετοιμασία, γεγονός που σημαίνει ότι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας βρίσκονται πλέον 13 αθλητές, από τους οποίους θα προκύψει η τελική δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/08-14/09). Πλέον απομένει να «κοπεί» ένας ακόμη παίκτης για να προκύψει η τελική δωδεκάδα, με επικρατέστερο να αποχωρήσει τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και αουτσάιντερ τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Έτσι η Εθνική συνεχίζει την προετοιμασία της με τους εξής παίκτες: Νίκος Ζήσης (Ούνιξ Καζάν), Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (Γκρίζλις), Κώστας Βασιλειάδης (ελεύθερος), Κώστας Παπανικολάου (Ρόκετς), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνιξ Καζάν), Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Ίαν Βουγιούκας (ελεύθερος), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (ελεύθερος).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα στις 21:30 στην Αθήνα κι ακολουθούν τα φιλικά με την Τουρκία (δεν θα αντιμετωπίσει τελικά τους μελλοντικούς του αντιπάλους ο Γιάννης Αθηναίου που από φέτος θα βρίσκεται στο τουρκικό πρωτάθλημα) το μοναδικό εν Ελλάδι, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (21:15) και την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη (21:00), στα οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος ο Νικ Καλάθης έχοντας εκτίσει την τιμωρία του.

Αναλυτικά, η Ομοσπονδία ενημέρωσε πως:

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, αλλά θα συνεχίσει την προετοιμασία της χωρίς δύο παίκτες. Ο Γιώργος Μπόγρης και ο Γιάννης Αθηναίου θα αποχαιρετήσουν με την άφιξη της ομάδας τους συμπαίκτες τους, έχοντας βοηθήσει κι αυτοί τα μέγιστα για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μια προετοιμασία που θα συνεχιστεί με το αυριανό φιλικό (20/8, 21.15) με την Τουρκία στο ΟΑΚΑ. Την Πέμπτη (21/8) η Ελλάδα θα ταξιδέψει με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για μια δεύτερη φιλική αναμέτρηση με την Τουρκία (22/8, 21.00).