Ώρα νοκ άουτ για την Εθνική Κ17 στο Ντουμπάι υπό το βλέμμα της…. ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Το τέταρτο και πιο σημαντικό παιχνίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών δίνει απόψε στις 20:00 η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ με αντίπαλο την ομάδα της Αυστραλίας. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση νίκης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιος θρακιώτης παίκτης στο ρόστερ της ομάδας, όμως στον πάγκο υπάρχει θρακιώτικη παρουσία. Ο γενικός γραμματέας και πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης (τον βλέπετε στη φωτογραφία πίσω από τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Παπανικολάου) βρίσκεται ως αρχηγός της αποστολής μαζί με την Εθνική Ομάδα στο Ντουμπάι και θέλει ακριβώς ένα χρόνο μετά να φέρει και πάλι γούρι στην Εθνική μας Ομάδα. Πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στην Ουκρανία, όπου η Εθνική κάτω των 15 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Τάσος Χαραλαμπίδης ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έχει αναλάβει εδώ και χρόνια σημαντικό ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης και των μικρών Εθνικών Ομάδων.

Φέτος η αποστολή της Εθνικής είναι σαφώς πιο δύσκολη. Πάντως μέχρι στιγμής το δείγμα είναι θετικό. Μετά την πρώτη ήττα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 73-83, ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση, ακολούθησαν δύο εύκολες νίκες με 85-65 και 62-51 επί των Φιλιππίνων και της Αγκόλας αντίστοιχα, που οδήγησαν στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο. Έτσι η Εθνική αγωνίζεται με την Αυστραλία που κατέκτησε την τρίτη θέση στον όμιλο της και σε περίπτωση πυ κερδίσει θα περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα αγωνιστεί την Πέμπτη 14 Αυγούστου με τον νικήτή του αγώνα Πουέρτο Ρίκο – Αίγυπτος για μία θέση στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ευχόμαστε η παρουσία του θρακιώτη Τάσου Χαραλαμπίδη να φέρει και φέτος γούρι και η Εθνική Ομάδα μπάσκετ να πανηγυρίσει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία.