Μεταγραφή Δόντσου από Άβατο σε Γερμανία! Βρήκε εκεί ξανθιώτη αντιδήμαρχο!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Γερμανία και την Λουντφιγκσχάφενερ (Ludwigshafener SC) θα αγωνίζεται την νέα σεζόν ο Ξανθιώτης πρώην μέσος του Άρη Αβάτου Βασίλης Δόντσος, όπως γνωστοποιήθηκε από την γερμανική αλλά και από την θρακιώτικη ομάδα.

Ο 18χρονός ταλαντούχος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λεύκης και εν συνεχεία η Ακαδημία της Skoda Ξάνθη, αρχικά στην Κ17 και αργότερα την Κ20, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβρη αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία με την φανέλα του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου βοηθώντας και αυτός με την σειρά του στην πορεία της ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο νεαρός Ξανθιώτης βρέθηκε στην Γερμανία και αφού πέρασε με επιτυχία τα τεστ υπέγραψε στην ομάδα των Κ19 της  Ludwigshafener sc που αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως από την  ομάδα που εδρεύει στην περιοχή του Μανχαϊμ αναδείχτηκε και ο Γερμανός επιθετικός της Τσέλσι Αντρέα Σούρλε.

Ο Δόντσος εχεί ξεκινήσει προετοιμασία με την νέα του ομάδα, ενώ η διοίκηση του Άρη Αβάτου έσπευσε με ανακοίνωση της να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί. Αναλυτικά: «ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ»

Με την σειρά του, ο Βασίλης Δόντσος έστειλε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα για όλους όσους συνετέλεσαν για να καταφέρει ο νεαρός Ξανθιώτης μέσος το άλμα στην καριέρα του και την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε με προσωπικό του μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θέλει να ευχαριστήσει όσους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ο καθένας με τον τρόπο του για να ολοκληρωθεί αυτή  η μεταγραφή. Αναφέρεται στους πρώην προπονητές του αλλά και σε έναν Ξανθιώτη που βρήκε στη νέα του ομάδα, πρώην ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Ξάνθη, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει αντιδήμαρχος στην γερμανική πόλη. Αναλυτικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, το Χ. Σαμαρά και Α. Χατζηαθανασίου από τον Ολυμπιακό Ξάνθης, τον Κ. Τερζανίδη και Κ. Μπεδρελή της Κ-17, το Ν. Κεχαγιά της Κ-20, το γυμναστή Άγγελο Γιοβανόπουλο, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση της Skoda Ξάνθη που με φιλοξένησε τρία χρόνια και τον πρόεδρο κ. Πιαλόγλου. Ευχαριστώ πολύ το Δ.Σ. του πρωταθλητή Άρη Αβάτου, τον πρόεδρο κ. Ηλία Κοτόπουλο, καθώς και το φροντιστή κ. Ανδρέα που με περιέβαλε με εγκαρδιότητα όσο διάστημα αγωνίστηκα εκεί. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της ελληνικής ομάδας του Μανχαϊμ “Ένωση”, κ. Ελευθέριο Κωνσταντάκη (UEFA A) που πίστεψε στις δυνατότητες μου και με βοήθησε να ενταχθώ στην ακαδημία U19 της Ludwigshafener S.C. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ομογενή αντιδήμαρχο της πόλης Ludwigshafen κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, τον ‘Ζάετς” του Δημόκριτου Αβδήρων, για τη φιλοξενία και αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχε όλο αυτό το διάστημα. Τέλος, ευχαριστώ όλους όσους με ενθάρρυναν να συνεχίσω να κυνηγώ το όνειρο μου. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες της νέας μου ομάδας, της διοίκησης και του προπονητή μου.»