Τουρκικός θρίαμβος στο Θρακικό Πέλαγος! Δύο μετάλλια κατέκτησε ο ΝΟΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τουρκικό θρίαμβο στην πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτήν των optimist, ολοκληρώθηκε η 6η Regatta που διοργανώθηκε στο Θρακικό Πέλαγος από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, που γιόρτασε με τον τρόπο αυτόν και την συμπλήρωση μισού αιώνα από την ίδρυσή του.

Ο Γιασάρ Ρασίμ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου URLA από την Τουρκία ήταν ο μεγάλος νικητής στα Optimist με 45 βαθμούς ποινής. Δεύτερος ο Τζέισον Κεφαλονίτης και τρίτος ο Ελβετός Γκαϊσμπούλερ. Ο επίσης ελβετός Ροολαζ αναδείχθηκε τέταρτος, οι Μόνος και Ξένος στην πέμπτη και έκτη θέση, ο γερμανός Ρόκο στην 7η και ο ρουμάνος Νεάγου στην 8η. Κορυφαία θρακιώτικη συμμετοχή αυτή της Δημητρας Παπαχρήστου του ΝΟΑ, που κατετάγη 16η.

Στα Laser 4.7 είχαμε τριπλό ελληνικό θρίαμβο. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Χριστίνα Στεργιανού του Ναυτικού Ομίλου Βόλου Αργοναύτες, Ναταλία Ταμβακίδου του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Βαγγέλης Δολιανίτης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, με 20, 22 και 39 νβθμούς ποινής αντίστοιχα. Τέσσερις αθλητές από την Τουρκία ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις, αλλά εκτός μεταλλίων.

Στα Laser Radial νικήτρια ήταν η Στεφανί Μουζάκοβα από την Βουλγαρία. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμα η Νάνσυ Φακίδη από το Καλαμάκι και ο Κωνσταντίνος Κατιγιαννάκης από την Καλαμαριά. Ο Άρης Σουλτανίδης του ΝΟΑ έμεινε 20ος. Τέλος, στα Laser το χρυσό πήγε στον Αντώνιο Κάρτα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο για τον Ηλία Τσιαουσίδη του ΝΟ Αλεξανδρούπολης και στην τρίτη θέση ο κύπριος Παναγιώτης Ιορδάνου από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τους αγώνες και τις απονομές…