Στον Φωκικό ο Μαραντάς!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στην Άμφισσα και τον τοπικό Φωκικό θα συνεχίσει την νέα αγωνιστική σεζόν την καριέρα του ο Ξανθιώτης προπονητής Γιώργος Μαραντάς, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα της  Άμφισσας που αγωνίζεται στον Νότιο Όμιλο της Football League.

Την πρόσληψη του Ξανθιώτη προπονητή Γιώργου Μαραντά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας του Φωκικού Σίμος Παπαδημητρίου, τονίζοντας πως οι φιλοδοξίες της ομάδας του συμβαδίζουν με τον πολύ καλό προπονητή Μαραντά.

Ο Γιώργος Μαραντάς είναι γεννημένος στις 5/8/1973 στα Μάγγανα της Ξάνθης και πρωτοξεκίνησε ποδόσφαιρο στους μικρούς της Σκόντα Ξάνθη, πριν δοθεί δανεικός στον Ορφέα Αλεξανδρούπολης. Η αφετηρία της προπονητικής του καριέρας σηματοδοτείται το 2004 στη Δόξα Ξάνθης, σημερινή ΑΟ Βιστωνίδας, όπου παρέμεινε τέσσερα χρόνια, αφήνοντας αξιόλογο έργο.

Το 2008 ανέλαβε τον Οδυσσέα Αναγέννησης, ενώ έχει θητεύσει σε Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, ΠΑΕ Μακεδονικό και στην Παναχαϊκή. Από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2013- 2014 επανήλθε ως προπονητής της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα προπονητικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη και είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Pro.