Επέστρεψε ο Γκέκας στην Τουρκία, έφυγε όμως ο Θρακώτης προπονητής του

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Ο Φάνης Γκέκας … ρίζωσε στην Τουρκία, καθώς  η Ακίσασπορ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού, επιστρέφοντας στον συγκεκριμένο σύλλογο, στον οποίο την σεζόν 2012-13 έκανε… πράγματα και θαύματα! Ωστόσο εκεί ο Γκέκας δεν θα βρει ως προπονητή τον Χαμζά Χαμζάογλου που είναι… συμπατριώτης μας, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ροδόπη,

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η τουρκική ομάδα, ο Λαρισαίος φορ υπέγραψε διετές συμβόλαιο και σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία) θα εισπράξει συνολικά 1,3 εκ. ευρώ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην πρώην ομάδα μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλαμε και οι δύο πολύ να γίνει αυτή η μεταγραφή. Κάτσαμε μόνο δύο λεπτά στο τραπέζι και τα βρήκαμε κατευθείαν. Πέρυσι δεν τα βρήκαμε, διότι χάλασε η συμφωνία στις λεπτομέρειες Η ομάδα δεν έχει αλλάξει, παρά ελάχιστα το ρόστερ της. Μόνο ο προπονητής έχει αλλάξει και μπορεί να πετύχει η ομάδα, διότι και στην περσινή σεζόν για λίγο έχασε την έξοδο στην Ευρώπη», σχολίασε ο Γκέκας.

Ο Φάνης Γκέκας, που έχει κάνει πολύ καλό όνομα στην Τουρκία, επιστρέφει στην Ακίσασπορ, μετά από ένα… διάλειμμα ενός χρόνου. Ο διεθνής άσος αγωνιζόταν στον σύλλογο το πρώτο μισό της σεζόν 2012-13 και κατάφερε να πετύχει 12 γκολ σε 15 παιχνίδια, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει με την τουρκική ομάδα στην Αυστρία, για το βασικό και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της, με στόχο μια καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας της Τουρκίας! Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, προπονητής της ομάδας δεν είναι ο Χαμζά Χαμζάογλου, που είχε πάρει την ομάδα από την Γ’ Εθνική και την ανέβασε στην Α’ Κατηγορία. Κάτι που κάποιες κακές γλώσσες στην Τουρκία λένε ότι είναι και το μυστικό της επιστροφής του Γκέκα στην Ακίσασπορ και ο λόγος που δεν είχε μείνει πέρυσι, τέτοια εποχή στην ομάδα. 

Ο Χαμζάογλου γεννήθηκε πριν 45 χρόνια στον Μίσχο, έκανε κάποια πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στο γήπεδο της Δόξας Σώστη αλλά σε ηλικία επτά ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Τουρκία. Έχει όλους του τους συγγενείς στην Θράκη. ‘Ερχεται συχνά στα μέρη μας, αν και συνήθως χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τα μέσα ενημέρωσης, Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η έλευσή του τον Οκτώβριο του 2012, όταν η Ακίσασπορ έπαιξε φιλικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Αλλά τότε δεν είχε πάει ακόμα ο Γκέκας εκεί.