Photos: Ξεκίνησε η 6η Golden Regatta για τα 50 χρόνια του ΝΟΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με την τελετή έναρξης των αγώνων ξεκίνησε η 6η GOLDEN ΝΟΑ REGATTA, παρουσία πλήθους κόσμου και των αρχών της Αλεξανδρούπολης. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γωγώ Νικολάου, ενώ εκ μέρους της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομποσπονδίας παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος Α. Πατητάρος και ο Γεν. Γραμματέας Α.Παπαθανασίου.

Χαιρετισμό απήθυνε ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης ο oποίος αναφέρθηκε στην συνεχή ετήσια αύξηση των συμμετοχών χωρών και αθλητών η οποία οφείλεται στις ενέργειες του ∆Σ αλλά κυρίως της προσφοράς των εθελοντών. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ν.Ο.Α. και στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείτε μέσω του αθλητισμού. Τέλος ευχήθηκε καλή διαμονή και επιτυχία στους ξένους και Έλληνες αθλητές, καθώς και ούριο άνεμο στους αγώνες.

Στους αγώνες συμμετέχουν 170 ιστιοπλόοι από 9 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Κουβέιτ, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία). Οι ιστιοδρομίες ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής, μετά τις τρεις ιστιοδρομίες της Παρασκευής, στα Όπτιμιστ προηγείται ο Τούρκος Ομέρ Οντέρ με 9 βαθμούς ποινής. Ακολουθούν οι Ελβετοί Φλοριάν Γκαϊσμπούλερ και Νίκολας Μουλάζ, στην πέμπτη θέση είναι ο πρώτος Έλληνας που πρόκειται για τον Παναγιώτη Δρούγκα της Καλλιθέας ενώ πρώτος Θρακιώτης, στην έκτη θέση, είναι ο Πολυχρόνης Γιαννακίδης του ΝΟΑ.

Στα Laiser 4.7 προηγείται ο Βαγγέλης Δολιανίδης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με με 13 βαθμούς ποινής και ακολουθεί με 17 η Χριστίνα Στεργιανού του Ναυτικού Ομίλου Βόλου Αργοναύτες και ο Αλπ Μπαλταλί από τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο Κωνσταντινούπολης.

Στα Laser Radial προηγείται με 7 βαθμούς ποινής η βουλγάρα Στεφανί Μουζάκοβα με 5 βαθμούςς ποινής. Ο Κωνσταντίνος Κατιγιαννάκης από την Καλαμαριά είναι δεύτερος, η Νάνσι Φακίδη από το Καλαμάκι τρίτη ενώ ο πρώτος θρακιώτης του ΝΟΑ εντοπίζεται στην 15η θέση και είναι ο Άρης Σουλτανίδης.

Στα Laser πρώτοι είναι ο Αντώνης Καντάς από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και ο Ηλίας Τσιαουσίδης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, με έξι βαθμούς ποινής έκαστος. Ακολουθεί με 11 η βούλγαρος Ιβάν Ντίμοφ. 

Τέλος, στα 470 όπου μετέχουν τέσσερα όλα κι όλα πληρώματα, προηγείται μετά την πρώτη αγωνιστική μέρα το σκάφος των Γιάννη Δολιανίτη και Στέλιου Μπολιάκη του ΝΟΑ με 9 βαθμούς ποινής σε οκτώ ιστιοδρομίες (τις κέρδισαν όλες εκτός από μία!). ΑΚολουθούν οι Αθανασιάδης και Σαγονάς από την Καβάλα και στην τρίτη θέεση Ντούλας και Ψηλα από τον ΝΟΑ.

ΔΕΊΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΆΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ