Μπαράζ αποχωρήσεων ομάδων από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης!

 Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Τρεις είναι κατά τα φαινόμενα οι ομάδες που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης. Μετά την Δόξα Γρατινής και τον Ροδίτη, όλα δείχνουν ότι και η Ένωση Ασωμάτων μετά από πολλά χρόνια δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα.

Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί, καθώς έξι ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας σταματούν για διάφορους λόγους, κυρίως όμως οικονομικοί. Έτσι έχουμε άλλη μία μείον ομάδα από το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.

Στην ΕΠΣ Θράκης ακόμα ψάχνουν την 12η ομάδα που θα συμμετάσχει την Α1 Κατηγορία, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι δεν θα λάβει μέρος η Βιστωνίδα Κοπτερού στην μεγάλη κατηγορία αλλά θα δηλωθεί σε μικρότερη, όπως έκανε πέρυσι η Φιλύρα.

Τελευταίες πληροφορίες που ακούστηκαν, θέλουν και τον Πόντο Κομοτηνής να σκέφτεται σοβαρά την συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση θα ξέρουμε ως τις 8 Αυγούστου, οπότε λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν προκύπτουν καινούριες ομάδες για να καλύψουν το κενό εκείνων που διαλύονται, οδηγούν  σε σοβαρές σκέψεις για κατάργηση της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και στην ΕΠΣ Θράκης. Άλλωστε είχε διατηρηθεί μόνο στην Ροδόπη, αφού σε Ξάνθη και Έβρο έχει καταργηθεί και έχει προτιμηθεί η λύση των πολλών ομίλων στην Β’ Κατηγορία.