Στην Ορεστιάδα με Εθνικό και ΑΕΚ ο ένας όμιλος του Λιγκ Καπ

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Στο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”, με την συμμετοχή του οικοδεσπότη ΑΟΟ, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της ΑΕΚ θα διεξαχθεί κατά τα φαινόμενα ο ένας από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να ληφθεί η απόφαση ότι η διοργάνωση θα αλλάξει σύστημα διεξαγωγής και πλέον η προκριματική της φάση θα διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων αντί για τρεις των τεσσάρων. Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προκρίνεται στο φάιναλ φορ, που φέτος προγραμματίζεται εντός του 2014 και συγκεκριμένα για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η διοίκηση του ΑΟ Ορεστιάδας έχει από την πρώτη στιγμή εκφράσει την πρόθεση να φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους. Ως γνωστόν, οι όμιλοι σχηματίζονται με γεωγραφικά κριτήρια. Κατά συνέπεια, εξ ορισμού θα πήγαιναν μαζί ο ΑΟΟ, ο Εθνικός και πιθανότατα μια ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η συμπρωτεύουσα διαθέτει τρεις ομάδες που από μόνες της σχηματίζουν όμιλο (ΠΑΟΚ, Αρη, ΜΕΝΤ).

Επόμενη σκέψη ήταν να τοποθετηθεί στον όμιλο της Ορεστιάδας η Λαμία, κάτι που ωστόσο δεν επιθυμούσε για λόγους κόστους η ομάδα της Φθιώτιδας. Την λύση ωστόσο φάνηκε να δίνει από μόνη της η ΑΕΚ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, καθώς εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί αυτή στον όμιλο με Εθνικό και ΑΟΟ και να ταξιδέψει στον Έβρο.

Ο Έβρος ξυπνά ξεχωριστές μνήμες στους ανθρώπους της Ένωσης. Στην Ορεστιάδα πριν ενάμισι χρόνο εξασφάλισαν οι κιτρινόμαυροι την άνοδό – επιστροφή τους στην Volley League. Στον Έβρο και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη κατέκτησαν πριν μερικούς μήνες το Λιγκ Καπ, το μοναδικό κύπελλο που έχει το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ στην τροπαιοθήκη του.

Επιπλέον, οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνωρίζουν ότι τόσο στον Έβρο όσο και ειδικά στην Ορεστιάδα υπάρχει ισχυρός πυρήνας οπαδών της Ένωσης, χώρια που στην ομάδα αγωνίζονται και αρκετοί Εβρίτες, όπως ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Πέτρος Πέτρογλου.

Βέβαια, για να επισημοποιηθούν όλα αυτά και να ανακοινωθούν και επίσημα, πρέπει πρώτα να λάβει η ΕΣΑΠ την οριστική απόφαση της αλλαγής διεξαγωγής του θεσμού του Λιγκ Καπ. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες, οπότε και θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις…