Η Θρακιώτισσα που πρώτευσε στις Πανελλαδικές και την περιμένει το Harvard!

Στο διάσημο πανεπιστήμιο του HARVARD θα φοιτά από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μια 18χρονη Ξανθιώτισσα που πρώτευσε στις Πανελλήνιες αλλά έγινε δεκτή από το Αμερικανικό Ίδρυμα.

Η νεαρή Αλκμήνη από την Ξάνθη, μαθήτρια του Άξιον,  συγκέντρωσε 19.256 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά τελικά θα επιλέξει να φοιτήσει στις Η.Π.Α.

Ήδη είχε γίνει δεκτή στο Πανεπιστήμιο του HARVARDαπό τα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της αλλά και από το γεγονός ότι την περιμένει πια το Καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου.  Παράλληλα επισημαίνει ότι η στόχευση, η επιμονή και η συστηματική προσπάθεια μπορούν τελικά να καταφέρουν αυτά που αντικειμενικά θεωρούνται ακατόρθωτα. Ευχαριστεί τους γονείς και τους καθηγητές της για την υποστήριξη στην προσπάθειά της.

Η διαδικασία επιλογής δεν ήταν εύκολη καθώς για την αποδοχή  απαιτούνται μια σειρά δεδομένα που εξέτασαν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου πριν την κάνουν δεκτή, όπως οι επιδόσεις της σε μια σειρά Αμερικανικών γραπτών εξετάσεων, ανάλογων των Πανελληνίων, προφορικές συνεντεύξεις και οι το ακαδημαϊκό της προφίλ.

Σε ότι αφορά στο κόστος των σπουδών της στο HARVARD, να πούμε ότι η Αλκμήνη Χαλόφτη πήρε υποτροφία από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Η Αλκμήνη από την Ξάνθη αναχωρεί για τις ΗΠΑ στα μέσα Αυγούστου με μεγάλες φιλοδοξίες και τις ευχές φίλων και συγγενών για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

 

Πηγή: www.xanthipress.gr