Η πρώτη της Ροδόπης με 19.532 μόρια!

– Η Ιωάννα Μπανιώτη πέτυχε την εισαγωγή της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, ως η πρώτη από τους υποψήφιους της Ροδόπης και απο τις μεγαλύτερες σε όλη την Ελλάδα.

 Η Ιωάννα Μπανιώτη, απόφοιτη του 2ου Λυκείου Κομοτηνής, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιδιώκοντας τους βαθμούς που θα της έδιναν το “εισιτήριο” για την ιατρική και τα κατάφερε εξαιρετικά. Συγκέντρωσε 19.532 μόρια, πετυχαίνοντας παράλληλα με τον στόχο της εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και την πρωτιά, μια και η βαθμολογία της ήταν η υψηλότερη  ανάμεσα σε αυτές των υποψηφίων στη Ροδόπη και μια από τις υψηλότερες πανελλαδικά.

“Η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά υπήρχε περισσότερος χρόνος για διάβασμα σε σχέση με το χρόνο που ήμουν στη γ’ λυκείου” αναφέρει, διέξοδος από το απαιτητικό της πρόγραμμα η συντροφιά των φίλων της και η άθληση. Με την συμμετοχή της στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2013, και συγκεντρώνοντας πάνω από 17.000 μόρια, πέτυχε την εισαγωγή της σε πανεπιστημιακό τμήμα μοριακής βιολογίας και γενετικής, ήθελε όμως “να ξαναπροσπαθήσει”.

Φέτος, χωρίς να ακολουθεί κάποιο “σύστημα” μελέτης, παρακολουθώντας και φροντιστηριακά μαθήματα, η Ιωάννα Μπανιώτη αρίστευσε, με δύο 20αρια στα μαθηματικά και τη φυσική γενικής παιδείας αντίστοιχα, 19,6 στη βιολογία, 19,3 στη χημεία κατεύθυνσης, 19,2 στη φυσική και 18 στην έκθεση. “Με ικανοποίησαν οι βαθμοί, δεν περίμενα τέτοια βαθμολογία” υποστηρίζει.

Γιατί η ιατρική ήταν η πρώτη της επιλογή; Με ενδιαφέρει πολύ αυτή η επιστήμη, η παροχή βοήθειας στους ασθενείς και τους ανθρώπους ήταν το κύριο κριτήριο, τονίζει.

Η Ιωάννα Μπανιώτη, γεννήθηκε το 1995, ζει με την οικογένεια της στην Κομοτηνή, έχει μια μεγαλύτερη αδελφή η οποία έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Πηγή: inkomotini.gr