Παραμένει στην Ξάνθη ο Καρίμ Σολτάνι!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με τα χρώματα της Ξάνθης θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο ο Αλγερινός επιθετικός Καρίμ Σολτάνι, που συμφώνησε στην πρόταση ανανέωσης που του κατάθεσαν οι Θρκαιώτες και έτσι για ακόμη μια χρονιά θα φορά τα «κόκκινα» της Ξάνθης.

Ο 29χρονός Σολτάνι που αποκτήθηκε από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012 από την ομάδα της χώρας του Σετίφ, που αγωνίστηκε για μόλις έξι μήνες και αφού πρώτα έκανε το πέρασμα του από την Ελλάδα με της φανέλες των Ηρακλή και Άρη. Ο Αλγερινός επιθετικός με Γαλλικό διαβατήριο έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη νίκη της Ξάνθης με 1-0 επι του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, συνολικά το πρώτο του εξάμηνο στην Ξάνθη αγωνίστηκε 12 φορές ενώ σκόραρε και ένα τέρμα.

Την φετινή χρονιά ο Σολτάνι κατάφερε να είναι από τους πιο «χρήσιμους» παίκτες της ομάδας της Ξάνθης, καθώς κατάφερε στα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε από τα οποία τα 27ωςβασικός να σκοράρει 7 τέρματα ενώ είχε και 6 ασίστ. Ο Αλγερινός που ελπίζει με την παρουσία του Σάκη Τσιώλη να πραγματοποιήσει ακόμη καλύτερη σαιζόν απ’ ότι φέτος, και δεν δίστασε καθόλου να απαντήσει θετικά μόλις του έγινε η πρόταση ανανέωσης από την πλευρά της Ξάνθης.

Σε αντίθεση με τον Σολτάνι δύσκολα θα μείνει στην Ξάνθη ο Καναδός μέσος Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν, με της μεταγραφές ήδη δύο παικτών που αγωνίζονται στο χώρο του κέντρου να δείχνει ότι δεν υπολογίζεται για την νέα περίοδο. Τέλος στασιμότητα επικρατεί στο θέμα του πρώτου σκόρερ της ομάδας αλλά και του Ελληνικού πρωταθλήματος Εστέμπαν Σολάρι με την διαφορά στο οικονομικό να παραμένει. Πάντως μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα μια και οι διοικούντες της Θρακιώτικης ΠΑΕ θέλουν ο Σάκης Τσιωλης να ξέρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ποιους μπορεί να υπολογίζει και ποιους όχι.