Όσα έγιναν στην τελική επίδειξη του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Το Σάββατο 28/6 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη τελική επίδειξη του Ο.Ε.Γ.Α. 

Συγκεκριμένα περίπου στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς γίνεται η επίδειξη των τμημάτων του συλλόγου, δείχνοντας τις προσπάθειες των μικρών παιδιών ολόκληρης της αγωνιστικής χρονιάς.

Περίπου (300) άτομα έδωσαν το παρών στην επίδειξη παρακολουθώντας καθηλωμένοι τα προγράμματα που επέλεξαν οι προπονητές των τμημάτων, δείχνοντας πως η ενόργανη γυμναστική είναι ένα άθλημα που συναρπάζει και γοητεύει όσους το γνωρίζουν.

Τα συνεχόμενα ένθερμα χειροκροτήματα του κοινού ήταν η ανταπόδοση θαυμασμού για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα παιδιά, σύμφωνα με τα προγράμματα που εκτελούσαν.

Τα τμήματα χωρίζονται: σε τμήματα γενικής γυμναστικής (αγοριών – κοριτσιών), σε τμήματα πρωταγωνιστικά και σε τμήματα αγωνιστικά.

Η ενόργανη γυμναστική είναι ιδιαίτερο άθλημα, διότι απαιτεί ακρίβεια, πολύ καλή σωματική και ψυχική προετοιμασία, όπως και δυνατό χαρακτήρα.

Έκτος από την κληρονομικότητα που έχει το κάθε παιδί και το περιβάλλον στο οποίο ζει, η διαμόρφωση του χαρακτήρα του, όπως και η εξέλιξη του στο άθλημα της ενόργανης, εξαρτάται σημαντικά από τη δουλειά των προπονητών.

Στον Ο.Ε.Γ.Α. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολύ αξιόλογοι προπονητές που τα αποτελέσματα κάθε χρόνο τους δικαιώνουν για τη δουλειά τους πάνω στα παιδιά.

Οι προπονητές είναι: ο  Δημήτριος Μπαξεβανίδης, ο στυλοβάτης του συλλόγου, καθηγητής φυσικής αγωγής, που πάρα πολλά χρόνια με την αξιόλογη δουλειά του κατευθύνει τον σύλλογο στο βάθρο των επιτυχιών. Ο Ιορδάνης Νιγδέλης, αθλητής της ενόργανης με πολλές διακρίσεις πανελλαδικά, βοηθός προπονητή προσφέρει τα μέγιστα με την τεράστια εμπειρία του συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια και στην εξέλιξη των μικρών αθλητών. Η Ειρήνη Κουφάκη πρώην αθλήτρια της Ενόργανης γυμναστικής και Πανελληνιονίκης στην Ακροβατική γυμναστική βοήθησε σημαντικά τα αγωνιστικά τα τμήματα των κοριτσιών με την εμπειρία της και τις πολύτιμες γνώσεις της. Ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Ελευθέριος Μπουτάκης, πρώην ομοσπονδιακός και διεθνής κριτής είναι ο ειδικός συνεργάτης του συλλόγου, που με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του συμβάλει τα μέγιστα στην απόδοση των παιδιών. Ο Αλέξης Αγιαννιτόπουλος, καθηγητής φυσικής αγωγής, με όρεξη για δουλειά, προσπάθησε τα μέγιστα για την εξέλιξη των παιδιών στο τμήμα του. Η Σταυρούλα Μπουτάκη τελειόφοιτη των ΤΕΦΑΑ και πρώην πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής προσέφερε τα μέγιστα με τις γνώσεις της στην πρόοδο των παιδιών από την ημέρα της εγγραφής τους.

Αξίζει να επισημανθεί η σημαντική βοήθεια που είχε ο σύλλογος από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από τον Δήμαρχο και από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, που πραγματικά έχουν όραμα και αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες που γίνονται. Επίσης, η ιδιωτική πρωτοβουλία από οικονομικούς παράγοντες της πόλης βοήθησε σημαντικά τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (ΟΕΓΑ).

Οι αντίξοες συνθήκες στις οποίες προπονούνται τα παιδιά της ενόργανης επιβάλλει την πίεση από πλευράς όλων για τη δημιουργία υποδομών ή τη στέγαση της ενόργανης σε έναν καλύτερο και άνετο χώρο. Το ταλέντο υπάρχει στην περιοχή μας, η οργάνωση, ο σκοπός και οι υποδομές είναι το πρόβλημα.

Ο ΟΕΓΑ βοήθησε το παιδικό χωριό SOS, το κοινωνικό παντοπωλείο, το Ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, την κίνηση εθελοντών πολιτών Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική πρόσφορα είναι μέλημα όλων μας και δεν έχει κοινωνικές διακρίσεις. 

Ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία οργανογράμματος που θα διευκολύνει γονείς και παιδιά και θα κατατοπίζει, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις και δυσκολίες στη διαδικασία της εκγύμνασής τους.