Επίσημο αίτημα να ενταχθεί στο Hall of Fame του βόλεϊ ο Νίκος Σαμαράς!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Επίσημο αίτημα για να ενταχθεί ο Νίκος Σαμαράς στο Hall of Fame του παγκόσμιου βόλεϊ (βρίσκεται στο Holyoke, Massachussetes, USA) απέστειλε ο Πανελλήνιο Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).

Το ίδρυμα, που βρίσκεται στην γενέτειρα του βόλεϊ, αφού στην εκεί Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (ΥMCA) το 1895 ο Αμερικανός γυμναστής Ουίλιαμ Μόργκαν ανακάλυψε αυτό νέο υπέροχο άθλημα, αφού αρχικά εξέφρασε την θλίψη του για την μεγάλη αυτή απώλεια του ελληνικού αθλητισμού, στη συνέχεια απάντησε πως το αίτημα του Συνδέσμου θα εξεταστεί μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Έως τότε το ίδρυμα θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΑ.Σ.Α.Π για οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση των μελών της Επιτροπής που θα αποφασίσει για την ένταξη του «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ, που γεννήθηκε σαν σήμερα 1η Ιουλίου πριν από 44 χρόνια και αξίζει σίγουρα να βρεθεί δίπλα σε άλλους θρυλικούς αθλητές όπως οι Κίραλι, Τίμονς, Μπλανζέ, Μπερνάρντι, Β. Γκρμπιτς και προπονητές του παγκόσμιου βόλεϊ, σαν τους  Ν. Μπιλ, Βελάσκο, Καρπόλ, Ματσουντάιρα, Πλατόνοφ, Κόντε κ.α.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο ΠΑ.Σ.Α.Π αρχίζει μια προσπάθεια ανάδειξης του μεγαλείου των πρωταγωνιστών των ελληνικών γηπέδων, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες υποψηφιότητες μεγάλων Ελλήνων αθλητών που τίμησαν το ελληνικό βόλεϊ. Η πρόταση έρχεται σαν συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΑΠ για την έκδοση του λευκώματος στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, τα έσοδα από το οποίο με απόφαση της οικογένειάς του πήγαν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. 

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας Έλληνας αθλητής της πετοσφαίρισης δεν αποτελεί μέχρι σήμερα μέλος του παγκόσμιου αυτού club, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Hall of Fame του βόλεϊ απέχει λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αντίστοιχο και πιο γνωστό στους Έλληνες Hall of Fame του μπάσκετ, το οποίο επίσης γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Σπρίνγκφιλντ. Υπενθυμίζεται ότι στο Hall of Fame του μπάσκετ έγινε προσπάθεια πέρυσι να ενταχθεί ο Νίκος Γκάλης, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη πέρυσι υπερίσχυσε ο βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιντ.