Τόρο: «Ήταν ωραίο ταξίδι! Χάθηκε χρυσή ευκαιρία! Κοιτάμε το αύριο…»

Αποστολή στο Ρεσίφε της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

– Σκασμένος από τον αποκλεισμό και κυρίως από τον τρόπο που αυτός ήρθε ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης στην μεικτή ζώνη, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα και την ήττα της Εθνικής Ομάδας στα πέναλτι. «Δεν πειράζει ρε παιδιά, ευχαριστούμε για το ταξίδι και για όσα μας κάνατε να ονειρευτούμε», είπαμε στον Βασίλη και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, που βγήκαν μαζί από τα αποδυτήρια για να περάσουν από την μεικτή ζώνη.

Οι περισσότεροι από τους λίγους Έλληνες συναδέλφους έπεσαν πάνω στον Σωκράτη, τον άνθρωπο λυτρωτή στις καθυστερήσεις. Όμως και ο Τόρο δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. «Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Τώρα τελείωσε! Αποκλειστήκαμε. Όμως κάναμε φοβερή προσπάθεια όλα τα παιδιά. Ήμασταν άτυχοι και πέσαμε και πάνω σε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα!

Χάσαμε την πρόκριση για ένα πέναλτι, αυτό τα λέει όλα», σχολίασε ο Βασίλης Τοροσίδης που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Κόστα Ρίκα χειρότερη και από τις τέσσερις ομάδες που έπαιξε η Ελλάδα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Ήταν ένα ωραίο ταξίδι που τελείωσε, κάναμε μια μεγάλη και ιστορική πρόκριση και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Η Κόστα Ρίκα είναι κατά την άποψή μου, η χειρότερη ομάδα από τις τέσσερις που αντιμετωπίσαμε στο Μουντιάλ. Δεν έκανε κάτι στο γήπεδο που να με εντυπωσιάσει, απλά στηρίζεται στην άμυνά της και τον τερματοφύλακά της. Εμείς δεν θυμάμαι, πόσες τελικές προσπάθειες είχαμε πάλι σήμερα. Ωστόσο, πέσαμε απέναντι σε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, είχαμε ευκαιρίες και πριν και μετά την αποβολή. Όμως ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα αποδείχθηκε κλειδί για την πορεία της.

Στο τέλος απέκρουσε και το πέναλτι του Φάνη, αλλά σε όλους μας μπορούσε να έχει τύχει αυτό…». Ο Ξανθιώτης ήταν από τους ελάχιστους που δέχθηκε να μιλήσει στους Έλληνες απεσταλμένους, την ώρα που οι περισσότεροι με σκυμμένα τα κεφάλια αποχωρούσαν, περίπου δύο ώρες μετά την εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι. Το ίδιο έκαναν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος και Σαλπιγγίδης. Το ίδιο είχε κάνει και μετά την ήττα από την Κολομβία.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα, όπως πρέπει να κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες. Ένας τέτοιος λογίζεται πλέον ο Τόρο, που παίζει από το 2007 ανελλιπώς με την Εθνική, συμπλήρωσε 70 συμμετοχές με το εθνόσημο και είναι μετά την αποχώρηση του Καραγκούνη ο τέταρτος στην σχετική λίστα. Την στιγμή των δηλώσεων, ο Καραγκούνης δεν είχε επισήμως ενημερώσει τους συμπαίκτες του για την απόφασή του να πει το μεγάλο «αντίο» στην Εθνική Ομάδα.

Ωστόσο ήταν δεδομένος ο αποχαιρετισμός του Φερνάντο Σάντος. «Πάντα οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι και όλοι μας τον ευχαριστούμε για όλα. Για μένα, αποκλειστήκαμε από θέμα τύχης. Πέσαμε μαχόμενοι. Δείξαμε την ψυχή μας. Το θέμα πλέον είναι η συνέχεια. Η φανέλα αυτής της ομάδας είναι ήδη βαριά. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στην Εθνική. Υπάρχουν πάντα απαιτήσεις. Κλείνει μια σελίδα, ανοίγει μια άλλη με νέο προπονητή. Όσοι θα έρθουν στο μέλλον, θα πρέπει να ξέρουν ότι η αυτή η ομάδα έχει απαιτήσεις και ότι χρειάζεται πρώτα ψυχή και καρδιά για να παίξεις με τη φανέλα της και μετά ταλέντο. Η Εθνική πάνω από όλα είναι ομάδα. Ναι, υπάρχουν και τριβές, αλλά δεν είναι παράλογο αυτό. Δεν γίνεται να είμαστε όλοι κολλητοί, αλλά στο γήπεδο και είμαστε και φαινόμαστε μια ομάδα.

Τον Σεπτέμβριο ξημερώνει μια άλλη διοργάνωση, ξεκινάμε τα προκριματικά του Euro με στόχο να βρεθούμε το 2016 στην Γαλλία και σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε, εκεί πρέπει να κοιτάξουμε. Την συνέχεια…».