Όσα έγιναν στην σπουδαία νίκη της Ασπίς 2001 επι των Τρικάλων!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ακόμη ένα βήμα για την άνοδο τους στην Α’2 κατηγορία έκαναν οι παίκτριες της Ασπίς 2001 που επικράτησαν με 64-52 του Αίολου Τρικάλων πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση, και είναι μία νίκη μακριά από την συμμετοχή στον τελικό αγώνα για την άνοδο στην Α’ 2 κατηγορία γυναικών.

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους τα κορίτσια του Νεδήμ Καρά Αχμέτ και πλέον βλέπουν τον τελικό με την Βέροια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με της δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, αλλά την Ασπίς να έχει το προβάδισμα έστω και με ένα πόντο με την λήξη της περιόδου. Η δεύτερη περίοδος αποδείχτηκε καθοριστική, με τα κορίτσια της Ξανθιώτικης ομάδας να κάνουν συγκλονιστική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, με το επιμέρους σκορ της περιόδου 28-6 να τα λέει όλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως αναμενόταν η ομάδα των Τρικάλων προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι κατάφερε να ψαλιδίσει αρκετά την διαφορά όμως ήταν αδύνατο να ανατρέψει την διαφορά των 23 πόντων, και έτσι οι παίκτριες της Ασπίς πανηγύρισαν με τον κόσμο τους που βρέθηκε στο γήπεδο της Σταυρούπολης την Τρίτη διαδοχική νίκη.  Πλέον όλα θα κριθούν στον αυριανό «τελικό» με την Βέροια, οπού τα κορίτσια της Ασπίς πέρα από την πολύ δυνατή αντίπαλο έχουν να αντιμετωπίσουν και την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, σε αντίθεση με την αντίπαλο της που έρχεται μετά το σημερινό της ρεπό. Το παιχνίδι με την Βέροια θα γίνει το Σάββατο (28/6) στης 19:00.

Ακόμη μια εξαιρετική παρουσία από την αρχηγό της ομάδας Αντώνογλου, ενώ πολύ εξαιρετικές ήταν και οι  Παπαευαγγέλου, Παπαϊωάννου  και Σουλιώτη.

Διαιτητές: Τζίμα – Εμμανουήλ

Δεκάλεπτα: 15-16 . 21 – 44 , 34 – 53 , 54 – 62 .

Αίολος Τρικάλων (Τσιμέας): Βουγιούκα 2, Λαδά 3, Βαφειάδη 29(4) , Τσουτσουμπή , Καπνιά 4, Πλασταρά , Τσιριμώκου , Αλεξοπούλου 6(2),Γιασεμή 5 , Σπυροπούλου 5(1), Σκοτεινιώτη.

ΑΠΣ Ασπίς 2001 Ξάνθης : (Καρά Αχμέτ Νεδήμ – Βαχαρίδης) Καρακατσάνη, Καραλίδου Σ . 4, Παπαευαγγέλου 16(3), Ομέρογλου, Παπαχρυσεβέργη 4 , Ποντίκα, Αντώνογλου 19(1), Μαμαλίγκατζη, Παπαϊωάννου 9, Σουλιώτη 8, Καραλίδου Β . 2, Γκιρκίζα