Με το δεξί η πρεμιέρα της Ασπίς 2001 στα μπαράζ!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Με νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ, που σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση κέρδισαν με 42-40 την Λασσάνη στην πρεμιέρα του ομίλου για την άνοδο στην Α’2. Στο άλλο παιχνίδι η Βέροια κέρδισε την επόμενη αντίπαλο της Ασπίδας την Ν. Τρίγλια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα και για τις δυο ομάδες που έμειναν χωρίς πόντο στην αρχη του αγώνα. Στη συνέχεια η Λασσανη ξέφυγε με 6-0, αλλα η Ασπίδα απάντησε με εννιά συνεχόμενους πόντους κάνοντας το σκορ 6-9 και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 8-10. Τα επόμενα τρια δεκάλεπτα ήταν αμφίρροπα, όπου το προβάδισμα εναλλάσονταν συνεχώς (17-19 το ημίχρονο, 29-31 η τρίτη περίοδος). Και φτάνουμε στο δραματικό τελευταίο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η ομάδα της Λασσάνης ξέφυγε με 3 πόντους 40-37 δυο λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα της Ασπίδας κατάφερε να ισοφαρίσει 22′ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τη μπάλα να βρίσκεται στα χέρια της Λασσάνης, η οποία αυτοκτόνησε και όχι μόνο δεν έκανε επίθεση, αλλά έχασε – δώρισε τη μπάλα στην Ασπίδα, με αποτέλεσμα η Αντώνογλου με λέι άπ στο τελευταίο δευτερόλεπτο να δώσει τη νίκη ανάσα στην ομάδα της Ξάνθης με 40-42. Σοβαρός ο τραυματισμός της Δήμητρας Καραλή στην αρχή του αγώνα, ενώ ο τραυματισμός της Ανθής Παπαχρησοβέργη μάλλον είναι ένα ελαφρύ διάστρεμμα που θα εξεταστεί το πόσο σοβαρός είναι.

Πλέον τα οι παίκτριες της Ασπίς 2001 στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή αναμέτρηση με  την Ν. Τρίγλια (17:00). Η ομάδα της Ν. Τριγλίας ξεκίνησε με το αριστερό της υποχρεώσεις της καθώς έχασε με διαφορά 28-56 στην πρεμιέρα από την Βέροια.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 08-10,  09 -09, 12 – 12, 11 – 11.

ΛΑΣΣΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ (Καψάλης): Ρουσίτι 5(1) , Δημητριάδου Π., Βαρδάκα, Μάντζου 8, Δημητριάδου Κ ., Τζιούτζα 4, Κωτούλα 6, Κρανιώτη 13.

ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ Νεδήμ – Βαχαρίδης ): Καρακατσάνη, Καραλίδου Σ. 13, Παπαευαγγέλου 2, Ομερογλου 2, Παπαχροσεβέργη 6, Καραλή, Αντώνογλου 12(1), Μαμαλίγκατζη, Παπαϊωάννου 2, Σουλιώτη, Καραλίδου Β. 5, Γκιρκίζα.

ΔΙΑΤΗΤΕΣ : ΤΖΙΜΑ – ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ