Επιστρέφει στους αγώνες ο Μπανιώτης! Αναστέλλεται η τιμωρία του…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Έτοιμος να επιστρέψει προσωρινά στους αγώνες στίβου είναι πλέον ο Κώστας Μπανιώτης μετά από συνεννόηση του ΣΕΓΑΣ με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Στίβου, μέχρι η υπόθεσή του για αναβολικά να τελεσιδικήσει.

Μετά από συνεννόηση του ΣΕΓΑΣ με την IAAF, αποφασίστηκε από κοινού ο πρωταθλητής του ύψους, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, να επιστρέψει στα… στρώματα μέχρι η υπόθεσή του να τελεσιδικήσει στο Doping Review Βoard της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.

Tην Παραμονή Χριστουγέννων είχε γεμίσει θλίψη τους φίλους του στίβου η είδηση πως ο θρακιώτης πρωταθλητής είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών. Στον οργανισμό του άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής είχε ανιχνευθεί η ουσία φουροσεμίδη. Δεν πρόκειται για αναβολική ουσία, αλλά για ένα ισχυρό διουρητικό ταχείας δράσεως που μπορεί να κρύβει από ελέγχους ντόπιγκ την χρήση άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Με γραπτή δήλωση του ο Μπανιώτης είχε υπογραμμίσει πως “συνειδητά δεν έχω κάνει απαγορευμένων ουσιών”. Ωστόσο απειλούνταν να δεχθεί από έγγραφη επίπληξη μέχρι αποκλεισμό δύο ετών. Ωστόσο η νέα εξέλιξη δείχνει πως ο διετής αποκλεισμός δεν αποτελεί πλέον ορατό κίνδυνο. Βλέπετε, ο χρυσός Μεσογειονίκης στο άλμα εις ύψος είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στους αγώνες, καθώς ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε πως έγινε διακοπή διαθεσιμότητας.

Ο αθλητής είχε δώσει την απολογία του στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, ο φάκελος του εστάλη στην παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF), η οποία εξέτασε την υπόθεση. Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο μετά από επαφές των δύο πλευρών δόθηκε το πράσινο φως στον Μπανιώτη να μπει σε αγώνες. Έτσι πλέον ο αθλητής από την Κομοτηνή που έχει ατομικό ρεκόρ 2,34μ. κάνει τα σχέδια του για τον ανοιχτό στίβο, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσον θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, σε συνεννόηση με την IAAF, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας του αθλητή Κώστα Μπανιώτη έως ότου η υπόθεσή του τελεσιδικήσει στο Doping Review board της IAAF.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο αθλητής είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις».