Ο εγγονός του πρώτου κομοτηναίου παντοπώλη στο Globo για το Μουντιάλ!

Αποστολή στο Αρακαζού της Βραζιλίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το επίθετο Τζαμπαζλής είναι γνωστό στην Κομοτηνή. Από την αντιπροσωπία αυτοκινήτων σήμερα  μέχρι το παλιό μπακάλικο που υπήρχε, το πρώτο παντοπωλείο που είχε ανοίξει στην Κομοτηνή δεκαετίες πριν. Από τότε πέρασαν χρόνια. Ο παππούς Κώστας απέκτησε τρία παιδιά. Ο πιο μικρός, ο Γιάννης, με την σειρά του, δύο αγόρια. Και ο μικρότερος από αυτούς, ο Παναγιώτης, τυγχάνει αυτές τις μέρες να παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στην Βραζιλία και να καταγράφει την πορεία της στο Μουντιάλ, ως απεσταλμένος της εφημερίδας “Πράσινη” και της ιστοσελίδας “OnSportS”.

Ναι σωστά διαβάσατε. Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής, που ίσως κάποιοι αναγνώστες να έχουν διαβάσει τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ του, δεν είναι πρόσωπο που δεν έχει σχέση με την περιοχή μας. Αποτελεί τον εγγονό του πρώτου κομοτηναίου παντοπώλη, έστω και αν οι προσωπικές του εμπειρίες από την πρωτεύουσα της Ροδόπης περιορίζονται περισσότερο στις διηγήσεις του πατέρα του. Ο ίδιος μεγάλωσε στην Σαλαμίνα, πλέον μένει στα Κάτω Πατήσια, αλλά έστω και έτσι, ποτέ η Θράκη δεν έπαψε να κυλάει στο αίμα του. Κάτι που προκάλεσε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κομοτηναίου αντιπροέδρου της ΕΠΟ Μάνου Γαβριηλίδη, που έσπευσε να τον ρωτήσει για τις κομοτηναίικες ρίζες του.

Ο Παναγιώτης, λοιπόν, μόλις 24 ετών σήμερα αλλά με εμπειρία έξι ετών στο αθλητικό ρεπορτάζ, τυγχάνει το μικρότερο μέλος της ολιγομελούς ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που καλύπτει σαν απεσταλμένος, εμπειρία ξεχωριστή, μοναδική. Με την ιδιότητα του Έλληνα απεσταλμένου, μίλησε μάλιστα στον τοπικό τηλεοπτικό κολοσσό, το TV Globo που καλύπτει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναφορικά με την Εθνική Ομάδα αλλά και γενικά την διοργάνωση.

Μάλιστα, η συνέντευξή του αναπαρήχθη και από την ιστοσελίδα «Globoesporte», όπου έβαλε το πρώτο… γκολ στους διοργανωτές, αφού αρνήθηκε να χρίσει φαβορί τη Βραζιλία και τόνισε πως ο Σκολάρι και οι παίκτες του δεν φαίνονται ικανοί να ξεπεράσουν το άγχος της έδρας! Όσο για τη δική μας Εθνική,ξεκαθάρισε πως αρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ και τόνισε πως «οι Έλληνες δεν τα παρατάμε ποτέ»!

«Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά οι Έλληνες τα παρατάμε ποτέ! Η ομάδα μας έχει ποιότητα, ο όμιλός μας είναι ισορροπημένος. Δεν περιμένουμε (σαν Έλληνες) τελικό με τον Σκολάρι και τη Βραζιλία. Υπάρχει άγχος λόγω της έδρας στους Βραζιλιάνους. Στόχος της Ελλάδας είναι να προκριθεί στους “16” κι από εκεί πέρα θα παλέψει για το καλύτερο», είπε μεταξύ άλλων ο κομοτηναίος στην καταγωγή δημοσιογράφος στην συνέντευξη, που αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι είχε παραχωρηθεί πριν τον πρώτο αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΚ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΣΤΟ ONSPORTS
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ GLOBOSESPORTE