Όσα έγιναν στον τελικό της Α.Δ. Ροδόπης και του Κιλκίς

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Η Α.Δ. Κιλκίς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς στο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αστυνομικών επικράτησε της αντίστοιχης της Ροδόπης με 1-4. Με 10 παίκτες αγωνίζονταν για ένα ημίχρονο η Ροδόπη λόγω απόβολής του τερματοφύλακα Πατραμάνη.

Αν και προηγούνταν στο ημίχρονο με απευθείας χτύπημα φάουλ του Γεμενετζή στο 34′, η ομάδα της Α.Δ. Ροδόπης δεν τα κατάφερε και έχασε με 1-4 από το Κιλκίς, το οποίο στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε το σκορ του ημιχρόνου και έκανε την ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Σε αυτό βοήθησε η απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Ροδόπης, ο οποίος ανέτρεψε εντός μεγάλης περιοχής τον Γεωργιάδη που έμπαινε μόνος προς την εστία. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Τοπούζης έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος κάνοντας το 1-1. Θέση τερματοφύλακα για το υπόλοιπο του αγώνα πήρε ο Δούκας, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στα χαφ. Κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μέχρι το 81′ λεπτό, όταν και ο Δημητριάδης, που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, έκανε το 1-2 για το Κιλκίς. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και τα υπόλοιπα δύο τέρματα της ομάδας του στο 86′ και στο 90′, καταφέρνοντας να κάνει χατ τρικ μέσα σε 9 λεπτά. Έτσι η Α.Δ. Κιλκίς κατέκτησε πανηγυρικά το πρωτάθλημα, κερδίζοντας δύο ομάδες της Θράκης, καθώς στον ημιτελικό είχε κερδίσει και την Ξάνθη με 4-3.

Μετά την λήξη του αγώνα η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης απένειμε τιμητικές πλακέτες στην Α.Ε. Κομοτηνής για την άνοδο της ανδρικής ομάδας βόλλεϋ στην Α2 Εθνική, στον Βασίλη Τοπαλίδη και τον Πανθρακικό για την ευγενή παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, στην ΕΠΣ Θράκης για τον ορισμό διαιτητών, την γυναικεία ομάδα της Ροδόπης 87 για την άνοδο της στην Β΄ Εθνική, τον τέως διεθνή βοηθό διαιτητή Νίκο Κακουλίδη, παρουσία των Αστυνομικών Διευθυντών Βορείου Ελλάδος, Κιλκίς, Ροδόπης και Ξάνθης ενώ δόθηκαν κύπελλα και μετάλλια και στις τέσσερις φιναλίστ ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση.

Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ (Μαχαιρίδης): Πατραμανίδης, Μακίδης, Τσιπλακίδης (33΄ Γούσιος), Καραθανάσης Αθ., Τσιτσεράκης, Δούκας, Τουφεξής, Παπαγεωργίου, Πασχάλης, Γεμενετζής, Πετανίδης.

Α.Δ. ΚΙΛΚΙΣ (Γιαννίτσης): Μασαλτζής, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παρδαλής (46΄ Αντωνιάδης), Κυπαρίσης,Τολκερίδης, Δαϊλίδης (46΄ Δημητριάδης), Ασλανίδης, Βασιλειάδης, Κοσμίδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Γεωργιάδης.