Ο ΝΟΑ συμμετείχε στη Διεθνή Regatta Ιστιοπλοΐας “Port Burgas 2014″

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Με σκάφη Optimist και Laser συμμετείχε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στη Διεθνή Regatta Ιστιοπλοΐας “Port Burgas 2014, που διεξήχθη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας από τη 1 έως τις 4 Μαϊου 2014. Το υψηλό επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων ολόκληρη η εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, και οι ιδιαίτερες συνθήκες ανέμου και κυματισμού που επικρατούσαν κατά την διάρκεια των αγώνων, απαίτησαν από όσους συμμετείχαν μεγάλη προσπάθεια και καλή προετοιμασία ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία.

Η αποστολή του ομίλου αποτελoύνταν από τους αθλητές της κατηγορίας σκαφών Optimist Πολυχρόνη Γιαννακίδη, Δήμητρα Παπαχρήστου, Σταύρο Παλακίδη και Αθανάσιο Λάσκαρη και από τον αθλητή της κατηγορίας σκαφών Laser 4.7 Άρη Σουλτανίδη. Τους αθλητές συνόδευε ο προπονητής του ομίλου Νικολάι Ιβανοβ καθώς και μέλη του ΔΣ.

Τα αποτελέσματα μετά τέσσερις συνολικά μέρες αγώνων σε σύνολο 10 ιστιοδρομιών με εντάσεις ανέμου από 10 έως 19 κόμβους έφεραν τον Πολυχρόνη Γιαννακίδη στην 3η θέση γενικής κατάταξης στα Optimist και χάλκινο μετάλλιο, καθώς και την Δήμητρα Παπαχρήστου στην 7η θέση γενικής κατάταξης & στην 1η θέση στα κορίτσια και το χρυσό μετάλλιο.

Η ομάδα Ιστιοπλοΐας του ΝΟΑ συνεχίζοντας τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανανέωσε το ραντεβού της με τους Βούλγαρους ιστιοπλόους στο στίβο της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της 6th GOLDEN NOA REGATTA από 24 έως και 27 Ιουλίου.