LIVE Photos: Η προσέλευση των Ελλήνων στο Μινεϊράο! Πιτσιρικάς με φανέλα Τόρο!

Μεταδίδει από το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Κολομβίας – Ελλάδας ξεκίνησε η προσέλευση των οπαδών στο Στάδιο Μινεϊράο. Χιλιάδες είναι οι Κολομβιανοί, που δημιουργούν στους γύρω δρόμους μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αλλά με τα διακριτικά τους, υπάρχουν και οι Έλληνες, σαφώς λιγότεροι, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.

Εντύπωση μας προκάλεσε ένας πιτσιρικάς, ονόματι Φίλιππος, που προσέρχονταν στο Στάδιο με φανέλα του Βασίλη Τοροσίδη. Οι γονείς του κατάγονται από την Κύπρο αλλά έχουν μεταναστεύσει στο Σάο Πάολο. Κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια από την ΕΠΟ μέσω της ελληνικής κοινότητας εκεί, η οποία έβαλε τρία λεωφορεία και μετέφερε κόσμο στο Μπέλο Οριζόντε, μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι εννιά ωρών.

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι Έλληνες είναι από το Σάο Πάολο. Εντοπίσαμε και αρκετούς από το Μπέλο Οριζόντε, όπου μάθαμε ότι κατοικούν 500 συνολικά άτομα ελληνικής καταγωγής αλλά πολλά από αυτά δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο. Επίσης, πάρα πολλοί είναι από την Αυστραλία, από Μελβούρνη, Σίνδεϊ και Αδελαϊδα. Από Ελλάδα ελάχιστους έχουμε δει μέχρι στιγμής, αλλά η προσέλευση συνεχίζεται και δεν εντοπίσαμε τον κύριο όγκο του “Γαλανόλευκου Φάρου”.

Όμως η αναζήτηση συνεχίζεται. Κάνετε συχνές ανανεώσεις, το ThrakiSportSείναι στην Βραζιλία και θα μεταφέρουμε νέες φωτογραφίες με κάθε ευκαιρία…