Όσα έγιναν στο 1o Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Διδυμοτείχου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Έπεσε η αυλαία του 1ου  Διεθνούς Τουρνουά Σκακιού που διεξήχθη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 6-9 Ιουνίου στην πόλη του Διδυμοτείχου. Για πρώτη φορά μια κορυφαία σκακιστική εκδήλωση οργανώθηκε μέσα στο πολύ όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του ξενοδοχείου Ερμής, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι έξι γύροι του διεθνούς τουρνουά σκακιού.

Φιλοξενήθηκαν παίκτες από τη Βουλγαρία, Αθήνα ,Θεσσαλονίκη ,Καστοριά , Πτολεμαΐδα , Καβάλα , Ξάνθη και τέλος παίκτες από τους σκακιστικούς συλλόγους του Νομού Έβρου. Συμμετείχαν κορυφαίοι  παίκτες σκακιστές και σκακίστριες,  σύνολο 89, ανάμεσα τους και 21 παίκτες από την Ορεστιάδα. 

Ήταν μία υπέροχη διοργάνωση που έδωσε την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να αποκομίσουν μεγάλη εμπειρία και όχι μόνο. Για τους προπονητές επίσης ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς τέτοιου είδους αγώνες σκακιού έγιναν για πρώτη φορά στον Νομό Έβρου και μάλιστα στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Υπήρξαν έπαθλα για τους τρεις πρώτους, κύπελλα και μετάλλια, όπως  επίσης και  χρηματικά καθώς και καλύτερης γυναίκας, βετεράνων και στις κατηγορίες τριών καλύτερων αγοριών και κοριτσιών Κ16 ,Κ 14, Κ12 ,Κ10 , και Κ8.  

Η ακαδημία του ΑΟΟ κατάφερε να διακριθεί σε καλές θέσεις κατακτώντας 7 μετάλλια. Όσον αφορά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κέρδισε 2 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια, με τους συμμετέχοντες του στο τουρνουά σκακιού να ανέρχονται στους 10. 

Παρόντες στην απονομή των μεταλλίων ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Τοπαλούδης.