Οι ομάδες που… χάνει ο Εθνικός με τη μη συμμετοχή του στο Tσάμπιονς Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ανακοίνωσε τις 28 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, όπου ο Εθνικός τελικά δε θα συμμετάσχει, καθώς προτίμησε να μην δηλώσει συμμετοχή σε αυτό, αν και αγωνιστικά κέρδισε το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στο Πρωτάθλημα της Volley League. 

Από την διοργανώτρια αρχή, CEV, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ομάδες που θα απαρτίζουν τη διοργάνωση του Τσάλεντζ Καπ, στην οποία θα συμμετέχει και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερις είναι οι ομάδες που κέρδισαν την συμμετοχή τους με wild card, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στην Βιέννη.

Στην λίστα των wild Card βρίσκεται η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ (Ρωσία), η Νόλικο Μάασεϊκ (Βέλγιο), η Ποσογίλιτσα (Αυστρία) και η ελβετική Λουγκάνο. Επίσης υπάρχουν 2 ομάδες που θα κάνουν ντεμπούτο στην διοργάνωση. Ο λόγος για την Αντβέρπ (Βέλγιο) και την Περούτζια (Ιταλία). Από ελληνικής πλευράς μοναδικός εκπρόσωπος θα είναι ο Ολυμπιακός, μετά την αποχώρηση του Εθνικού.

Αναλυτικά οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ ανά χώρα, τις οποίες δεν θα έχουμε δυστυχώς την δυνατότητα να υποδεχθούμε και να δούμε στην Θράκη, είναι:

Αυστρία: Τιρόλ Ινδμπρουκ, Ποσογίλνιτσα

Βέλγιο: Κνακ Ροζελάρε, Αντβέρπ, Νόλικο Μάασεϊκ

Βουλγαρία: Ντούμπνιτσα

Γαλλία: Τουρ, Παρί

Γερμανία: Μπερλίν, Φριντρισχάφεν

Ελλάδα: Ολυμπιακός

Ιταλία: Ματσεράτα, Περούτζια, Πιατσέντζα

Μαυροβούνιο: Μπουντβάνσκα

Πολωνία: Σκρα Μπελσάτοφ, Ρεζόβια, Γιαστρέμπσκι

Ρουμανία: Τόμις Κονστάντα

Ρωσία: Ζενίτ Καζάν, Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ

Σλοβενία: Λουμπλιάνα βόλεϊ

Ελβετία: Λουγκάνο

Τουρκία: Χάλκμπανκ, Φενέρμπαχτσε