Β. Τσιομλεκίδης: «Η άνοδος του Εθνικού είναι πλέον στο χέρι μας»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Απόλυτα ικανοποιημένος για την νίκη επί του Αβάτου αλλά και προβληματισμένος για τους συνεχείς τραυματισμούς της ομάδας του παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του στο ThrakiSportS ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βασίλης Τσιομλεκίδης, αμέσως μετά την αναμέτρηση των Μαγγάνων. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι ο Εθνικός έχει στα χέρια του την κατάσταση της ανόδου, αλλά διευκρίνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα

Θ.S: Μια νίκη, μισή άνοδος; 

Β.Τ: «Πράγματι πρόκειται για μεγάλη νίκη. Είναι τρείς πολύτιμοι πόντοι και τρομερά σημαντικό αποτέλεσμα αν δούμε και την διακύμανση του σκορ, μια και ενώ προηγηθήκαμε, οι αντίπαλοι ανέτρεξαν το σκορ και έπρεπε να παίξουμε ακόμη καλύτερα για να κερδίσουμε πράγμα που κάναμε. Απίστευτο παιχνίδι, όχι μόνο για τα πολλά γκολ και το ωραίο θέαμα αλλά και για τους συνεχείς τραυματισμούς, μια και χάσαμε πολύ νωρίς τον Δαμιανίδη που είναι από τους καλύτερους μας ποδοσφαιριστές επιθετικά. Είχαμε πρόβλημα και με τον τερματοφύλακα μας που έπαιζε με ενοχλήσεις».

Θ.S:  Η αλήθεια είναι ότι δεν φάνηκαν αυτές οι απουσίες…

Β.Τ: «Κι όμως. Έχουμε φτάσει σε κάθε αγώνα να έχουμε 6 και 7 παίκτες έξω με τραυματισμό. Ωστόσο κρατάμε την νίκη σήμερα και κοιτάμε τα επόμενα δυο παιχνίδια με την πρωτιά να είναι στα χέρια μας, καθώς θέλουμε μια νίκη μέσα στο γήπεδο μας στα εναπομείναντα δύο ματς».

Θ.S: Θεωρείτε ότι κατά κάποιον τρόπο υποτιμήσατε τον αντίπαλο;

Β.Τ: «Είναι λογικό μετά από δύο μεγάλες νίκες τα παιδιά να “υποτίμησαν” κάπως το ματς απάνεντι στον Άρη Αβάτου, που είναι ο ουραγός του ομίλου, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον μοναδικό πόντο που έχει κερδίσει τον πέτυχε απέναντι σε εμάς και μάλιστα στην έδρα μας. Μπορεί οι παίκτες μου να μπήκαν πιο χαλαροί απ’ όσο θα έπρεπε επιτρέποντας και στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει προβλήματα, σιγά σιγά όμως συνήλθαμε, βρήκαμε τον εαυτό μας και καταφέραμε να πετύχουμε μια σπουδαία νίκη – και με την βοήθεια και της τύχης».

Θ.S: Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα και γενικά η βαθμολογία αντικατροπτίζει την πραγματική δυναμική των ομάδων;

Β.Τ: «Καταρχήν, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη Αβάτου και σε όλα τα παιδιά για την εικόνα τους σήμερα. Για εμάς είναι σημαντικό ότι έχουμε ξεφύγει τέσσερις βαθμούς, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Αυτό που πρέπει είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, γιατί σημασία έχει η εικόνα που θα έχει η βαθμολογία στο τέλος».

Θ.S: Ένα σχόλιο για τον κόσμο; 

Β.Τ: «Πραγματικά είναι συγκλονιστικός. Μας στήριξε πολύ και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, παρόλο μάλιστα που συνέπεσαν σε μέρες εργάσιμες και δύσκολες για να μετακινηθεί ο κόσμος. Τώρα τους περιμένουμε και στην έδρα μας, να γεμίσουν το Φώτης Κοσμάς και να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη και την άνοδο»

Θ.S: Λοιπόν, ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Εθνικό;

B.T: «Όσον αφορά και τους τραυματισμούς πραγματικά δεν ξέρω ποια θα είναι η ενδεκάδα για το ματς με τον Ίασμο, και αυτό όχι μόνο λόγω των τραυματισμών αλλά και λόγω κούρασης, μιας και τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν δημιουργήσει μεγάλη κόπωση σε πολύτιμους παίκτες και βλέποντας το επόμενο ματς θα δούμε και θα βρούμε τον τρόπο παρά τα προβλήματα να κερδίσουμε».

Θ.S: Ανεξάρτητα από αυτό, η επόμενη μέρα γενικά; Αρχίσατε ήδη τον σχεδιασμό για τη νέα Γ’ Εθνική;

Β.Τ: «Προς θεού, δεν είμαστε ακόμα στην Γ’ Εθνική. Εμείς συμμετέχουμε στα μπαράζ, θέλουμε μια νίκη και κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι μας. Ας κερδίσουμε την Κυριακή και μετά ρωτήστε με όσο θέλετε για αυτό και οποιοδήποτε άλλο σχετικό τέτοιο ζήτημα, αλλά μέχρι τότε το μυαλό μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένο σε αυτό το παιχνίδι. Διαφορετικά θα κινδυνεύσουμε να γκρεμίσουμε ότι με κόπο χτίσαμε όλη την χρονιά…»