Νέος προπονητής της Ορεστιάδας ο Κώστας Δεληκώστας

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  O Κώστας Δεληκώστας θα είναι ο νέος προπονητής της Ορεστιάδας για την καινούρια σεζόν. Αυτό ανακοίνωσε ο σύλλογος του βορείου Έβρου το βράδυ της Κυριακής, ταράσσοντας τα νερά, την ώρα που ο περισσότερος κόσμος παρακολουθούσε την ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στο πλευρό του και ο τεχνικός της ανόδου στην Α1 ο Νίκος Αντωνιάδης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο A.O.Oρεστιάδας : “O Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον 42χρονο έλληνα τεχνικό Κώστα Δεληκώστα ο οποίος θα καθοδηγήσει τον όμιλο στην επιστροφή του στη Volleyleague”.

Με επόμενη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο ΑΟΟ αναφέρει ένα σύντομο βιογραφικό του νέου τεχνικού της ομάδας.

Ο νέος τεχνικός της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου 1972. Ως αθλητής αγωνίστηκε στη θέση του πασαδόρου. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Έβρο Σουφλίου, ακολούθως έπαιξε 4 χρόνια στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, 4 χρόνια στον Ηρακλή, 2 χρόνια στην Ε.Α. Πατρών, 2 χρόνια στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τη σεζόν 2003-04.

Ως προπονητής ξεκίνησε πλάι στον Ιταλό Ντανιέλε Ρίτσι τη σεζόν 2004-05 στην Τόνο Καλίπο Βαλέντια. Ακολούθησαν 3 χρόνια στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (2005-08). Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 ήταν προπονητής στην Εθνική Ανδρών της Κύπρου με την οποία κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Μικρών Κρατών». Tη σεζόν 2013/14 υπηρέτησε την ομάδα του Γ.Σ Λαμίας.

Eίναι παντρεμένος με την Ήρα και έχει δύο υιούς, τον 10χρονο Γιώργο (2003) και τον 2,5χρονο Μάριο (2011).

Η διοίκηση του Α.Ο.Ορεστιάδας επίσης ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Αντωνιάδη που ανέβασε την ομάδα από την Α2 στην Volleyleague ΟΠΑΠ. Ο Αντωνιάδης θα είναι συνεργάτης του Κώστα Δεληκώστα.