Ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής! Όλοι οι αντίπαλοι του Έβρου Σουφλίου…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ολοκληρώθηκε ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την περασμένη βδομάδα με τις δυο ομάδες της Θράκης να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ο Έβρος Σουφλίου πέτυχε τις τελευταίες αγωνιστικές τον στόχο του, εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟ Κοσμίου αποχαιρέτησε από τους πρώτους αγώνες την Γ’ Εθνική, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Μετά το αποτέλεσμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Χρυσούπολη την Πέμπτη, είναι πολύ πιθανό η νέα χρονιά να τον βρει και αυτόν στην Γ’ Εθνική, καθώς προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα και έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι του Κεραυνού Πέρνης, του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και του Άρη Αβάτου. 

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του Α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής, που από τη νέα σεζόν δεν θα διεξάγεται σε έξι ομίλους όπως συνέβη φέτος αλλά σε τέσσερις, με λιγότερες ομάδες και ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Γιατί έτσι θα δούμε τις αντιπάλους του Σουφλίου αλλά και όποιας ομάδας εκ των τεσσάρων πρωταθλητών ΕΠΣ ανέβει στην Γ’ Εθνική.

Καταρχήν, είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική ο λαοφιλής Άρης Θεσσαλονίκης, αν και οι διοικητικές εξελίξεις στον ιστορικό σύλλογο μάλλον αποκλείουν μέχρι στιγμής αυτό το ενδεχόμενο, ιδίως με τις τελευταίες φήμες περί ρώσσικων κεφαλαίων! Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ενδεχόμενο που μένει ανοιχτό και αν συμβεί θα δώσει άλλη αίγλη στον όμιλο όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες (ή η ομάδα) της Θράκης.

Πάντως, δεν θα απουσιάσουν τα ιστορικά σωματεία με παρουσία στην Α’ Εθνική. Από τον φετινό Α’ Όμιλο παρέμειναν ο Πανσερραϊκός, ο Άρης Ακροποτάμου,ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Εθνικός Αγιονερίου, το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ο Έβρος Σουφλίου και ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Αυτές είναι οι επτά σίγουρες ομάδες που ήταν φέτος αντίπαλοι και θα είναι και του χρόνου.

Στις ομάδες αυτές θα μπορούσαμε όμως να προσθέσουμε με σχετική βεβαιότητα τον Βατανιακό, τα Γιαννιτσά και την γειτονική Καβάλα που υποβιβάστηκαν από την Β’ Εθνική. Επιπλέον όμως, θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλες ιστορικές ομάδες που θα προστεθούν λόγω της μείωσης των ομίλων, όπως αυτές που συμμετείχαν φέτος στο Β’ όμιλο με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Κοζάνης και του Καμπανιακού. 

Επομένως ο 1ος όμιλος για τη νέα χρονιά προβλέπεται με πολύ ενδιαφέρον για τον Έβρο Σουφλίου και την όποια ομάδα της Θράκης καταφέρει να εξασφαλίσει άνοδο (Εθνικό, Μέγα Αλέξανδρο, Άβατο εκτός και αν είναι η Πέρνη), με αντιπάλους ιστορικές ομάδες όπως πιθανόν ο Άρης, ο Πανσερραϊκός, η Καστοριά και η Καβάλα….