Εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας Crossfit της Ξάνθης στην Ρώμη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Εξαιρετική  παρουσία στην πρώτη συμμετοχή Ξανθιώτικης αποστολής σε διεθνές διοργάνωση  Crossfit που διεξήχθη στην Ρώμη. Το «Spartan Race» ήταν η πρώτη απόπειρα της ομάδας «Cate’s Crossfit Xanthi» με την προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά να μένει απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία των αθλητών της.

Ποιος να το έλεγε όταν πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε καν σαν άθλημα  το Crossfit, και χάρη στις προσπάθειες της Ξανθιώτισσας πρωταθλήτριας Κατερίνας Βαρελά που δημιούργησε το «Cate’s Crossfit Xanthi» θα ερχόταν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και η διεθνή παρουσία του συλλόγου.

Η αποστολή της Ξανθιώτικης ομάδας αποτελούμενη από 11 αθλητές-τριες δύο βοηθούς και την προπονήτρια Κατερίνα Βαρελά κατέλαβε την 45η θέση ανάμεσα σε 150 συλλόγους από όλον τον κόσμο, συμμετέχοντας  στο αγώνισμα των 13 χλμ. δρόμου με 21 φυσικά εμπόδια (σχοινιά αναρρίχησης, τοίχους από άχυρα, κορμούς δέντρων, βάλτους με νερά, κουβάλημα κουβάδων με τσιμέντο και άμμο σε ανώμαλο έδαφος κ.α.) και τερμάτισε με χρόνο 1.58’.27’’, ενώ ο χρόνος της πρωταθλήτριας ομάδας που προερχόταν από τις Η.Π.Α. ήταν 1.09’.55’’.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα – προερχόμενη από την Ξάνθη – πήρε μέρος σε ένα τέτοιο αγώνα που απαιτεί συνδυασμό μεταξύ άλλων δύναμης και αντοχής.

Την αποστολή της Ξανθιώτικης ομάδας αποτέλεσαν οι:
Κατερίνα Βαρελά (προπ.)

Σάκης Δασκαλόπουλος

Ιορδάνης Βαρελάς

Ήρα Γκιόκα

Αντώνης Ρηγόπουλος

Σπύρος Μαγουλιανίτης

Ιωάννα Κωστελίδου

Μπιλέντ Καλεντζή

Κική Καλδαρίδου

Φώτης Δημητρόγλου

Δώρα Μαυροβουνιώτου

Αλέξης Μιχαηλίδης

Μαρία  Ξενίδου (βοηθός)

Νικολέτα  Χέλερ (βοηθός)