Εκτός Champions League ο Εθνικός, το παλεύει για Challenge Cup

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Είναι πλέον οριστικό. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Έβρου αν και κατέκτησε στους αγωνιστικούς χώρους το δικαίωμα να αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα προαπαιτούμενα για να δηλώσει συμμετοχή και έτσι το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες της CEV και της ΕΟΠΕ ενημερώθηκαν ότι δεν θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής. 

Δεδομένου ότι η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μεταφέρεται σε επόμενη ομάδα, η Ελλάδα για ακόμα μία χρονιά θα μείνει μόνο με την συμμετοχή ενός συλλόγου στην διοργάνωση, του Ολυμπιακού. Το πιο παράδοξο όμως είναι ότι είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να αποτελέσει την μοναδική εκπρόσωπο της Ελλάδας συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, ούτε η Κηφισιά δήλωσε συμμετοχή στο CEV Cup αλλά ούτε και ο Φοίνικας Σύρου, όπως άλλωστε ανακοίνωσε και επισήμως η διοίκησή του. Επιπλέον όμως, ούτε ο Παμβοχαϊκός και ο ΠΑΟΚ δήλωσαν συμμετοχή στο Challenge Cup.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ο δευτεραθλητής Εθνικός από τη στιγμή που αρνήθηκε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση και αυτή είναι το Challenge Cup, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δεδομένο. Τη σεζόν 2013-14 ο δευτεραθλητής Παμβοχαϊκός είχε αποσυρθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν αγωνίστηκε σε καμία διοργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS ο Εθνικός σκοπεύει να καταθέσει συμμετοχή στο Challenge Cup που δεν έχει και τις αυστηρές προϋποθέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ είτε σε επίπεδο καταλληλότητας γηπέδων είτε σε επίπεδο καταβολής παραβόλου (αυτό για το Τσάμπιονς Λιγκ στοιχίζει 25.000 ευρώ ενώ αυτό του Challenge Cup μόλις το ένα δέκατο).

Η είδηση της μη συμμετοχής του Εθνικού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι φυσιολογικό να απογοητεύει τον κόσμο της ομάδας, που περίμενε πώς και πώς αυτήν την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της, ενώ σε κάθε περίπτωση μπορεί να μην εκτοξεύει το μπάτζετ της ομάδας, ωστόσο  αποτρέπει ενδεχομένως κάποια ονόματα να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη, για τα οποία θα αποτελούσε κίνητρο η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.