Στην προεπιλογή της Ολλανδίας για το Μουντιάλ ο Ντε Γκουζμαν

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στην προεπιλογή της Εθνικής Ολλανδίας που δηλώθηκε στην FIFA βρίσκεται ο Ντε Γκούζμαν, με αυξημένες τις πιθανότητες να συμμετάσχει στο Μουντιάλ. Όχι, μην τρέμετε όμως ότι θα απουσιάσει από το μπαράζ της Ξάνθης, που πάνω κάτω θα διεξαχθεί την ίδια περίοδο.

Ο Ντε Γκουζμαν στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο Τζόναθαν, ο μεγαλύτερος αδερφός του Τζούλιαν που παίζει στην Ξάνθη. Ο “δικός μας” είναι και αυτός διεθνής, αλλά με άλλη Εθνική Ομάδα, αυτήν του Καναδά. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, τις επόμενες μέρες θα ενσωματωθεί στην αποστολή της για ορισμένους φιλικούς αγώνες, αλλά όλα δείχνουν ότι στο μπαράζ θα δώσει κανονικά το “παρών”.

Είναι από τα παράδοξα πάντως, δύο αδέρφια να αγωνίζονται σε διαφορετικές Εθνικές Ομάδες. Ο Τζόναθαν της Σουόνσι στην Ολλανδία, ο Τζούλιαν της Ξάνθης στον Καναδά. Σαν τους αδερφούς Μπόατεγκ ένα πράγμα.

Η κλήση του Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν στην Εθνική Ολλανδίας ενόψει Μουντιάλ, στην ομάδα δηλαδή που πριν τέσσερα χρόνια έφτασε μέχρι τον τελικό και μια ανάσα από την κούπα, σίγουρα πάντως προκάλεσε χαμόγελα και στους Ξανθιώτες, που τον γνωρίζουν λόγω του αδερφού του Τζούλιαν.

Μάλιστα, σχετικό σχόλιο συγχαρητηρίων έσπευσε να κάνει ο Παναγιώτης Τριάδης στο facebook: “Συγχαρητήρια στον φίλο μου για την πρόσκληση στην αποστολή των 30 της Εθνικής Ολλανδίας”