Οι Aμαζόνες Μαΐστρου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικής ομάδας, με την ονομασία “myCoach”, παρουσίασε η επιστημονική ομάδα των Αμαζόνων Μαΐστρου στο 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που διοργάνωσε το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εργασία παρουσιάστηκε ως ανηρτημένη και προφορική ανακοίνωση με τίτλο ‘’Σχεδιασμός και υλοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας προπονητικού σχεδιασμού στην πετισφαίριση, διεύρυνση αποτελεσμάτων χρήσης και στάσεων των αθλητριών’’.

Την παρουσίαση του myCoach πραγματοποίησαν ο ειδικός συνεργάτης των ‘’Αμαζόνων’’ Α.Ο.Μαΐστρου σε θέματα πληροφορικής Χρήστος Καλτσίδης και ο υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος της ομάδας Μάκης Δημητριάδης.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 χρησιμοποιήθηκε το myCoach από την ομάδα των Αμαζόνων και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα  σημαντικό εργαλείο σε θέματα εκπαίδευσης, επικοινωνίας και αλληλοτροφοδότησης μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας σε ένα απλό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον χρήσης για τις αθλήτριες.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ηλεκτρονική  εκπαιδευτική πλατφόρμα στο χώρο του αθλητισμού και διαφαίνεται ότι το myCoach των Αμαζόνων μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επέκτασή του εκτός από το Βόλεϊ και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Το myCoach αποτελεί μέρος της προσπάθειας των Αμαζόνων Μαΐστρου για την οργάνωση της ομάδας με επιστημονικό και σύγχρονο τρόπο έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη αθλητική εκπαίδευση των αθλητριών της ομάδας.