Αντί για σεντόνι κουνάει… μαντήλι στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Εθνικός (;)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–   Στον αέρα είναι η συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, καθώς αντί να κουνήσει το σεντόνι η ομάδα του Έβρου ενδέχεται να κουνήσει… μαντήλι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει δύο θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και παραδοσιακά τις καταλαμβάνουν οι ομάδες που μετέχουν στον τελικό των πλέι οφ. Ωστόσο οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην διοργάνωση είναι αυστηρές και… ακριβές. Βλέπετε, το βολεϊκό Τσάμπιονς Λιγκ δεν φέρνει χρήματα στις ομάδες, όπως το ποδοσφαιρικό. Αντιθέτως, συνεπάγεται έξοδα η συμμετοχή, πολλά έξοδα, που υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 70.000 ευρώ.

Στον Εθνικό ζυγίζουν τα συν και τα πλην μιας συμμετοχής με τη ζυγαριά να είναι στη μέση. Η συμμετοχή χαρακτηρίζεται ιστορική αλλά με δεδομένο ότι το κόστος θα υπερβεί τις 70.000 ευρώ, ποσό που αυτή τη στιγμή όχι απλά δενπερισσεύει αλλά και δεν υπάρχει στους Αλεξανδρουπολίτες, η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει οριακά προς το “όχι”. Κάτι που έκανε πέρυσι και ο Παμβοχαϊκός και πρόπερσι ο Φοίνικας. Εκτός και αν βρεθεί κάποιος μεγάλος χορηγός μέσα στις επόμενες ώρες που οφείλει να δοθεί η απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Το ζήτημα για τον Εθνικό δεν είναι άλλωστε απλά και μόνο η συμμετοχή. Ο Εθνικός αυτή τη στιγμή βρίσκεται με περισσότερα από τα μισά μέλη της φετινής βασικής του ομάδας να έχουν ήδη αποχωρήσει (σταμάτησαν Σιδηρόπουλος και Παπάζογλου, έφυγαν για Γαλλία Ράιτς και Μιγιαήλοβιτς) ενώ η παρουσία των υπολοίπων κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι, είτε μιλάμε για παίκτες είτε ακόμα και για τον Σάκη Μουστακίδη. Καλό να παίξεις Τσάμπιος Λιγκ, αλλά οφείλεις να έχεις και ανταγωνιστική ομάδα για να συμμετάσχεις στην διοργάνωση.

Οι διοικούντες την ομάδα του Έβρου τις επόμενες ώρες αναμένεται να απαντήσουν στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν και εφόσον θα παίξουν στο Champions League αφού εξετάζουν τόσο τα οικονομικά όσο και τα αγωνιστικά δεδομένα. Αν και εφόσον η απάντηση είναι θετική, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι τότε ο Εθνικός θα δώσει τα παιχνίδια του κατά πάσα πιθανότητα στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας αφού το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

«Τα πράγματα είναι ρευστά ακόμη και αβέβαια. Υπάρχει πρόβλημα πίεσης χρόνου, κι είναι το βασικό μας πρόβλημα. Μόλις τη Δευτέρα πληροφορηθήκαμε ότι στο αυστηρό πλαίσιο των προθεσμιών, πρέπει να δηλώσουμε άμεσα τη συμμετοχή μας για το Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να τα καταφέρουμε. Αντιμετωπίζουμε ένα ακόμα πρόβλημα, καθώς το γήπεδο της Αλεξανδρούπολης δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ως γήπεδο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας.

Πράγματι, αν τελικά ο Εθνικός λάβει την μεγάλη απόφαση και συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός από τους οικονομικούς πόρους που αναζητά η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, θα πρέπει να αναζητήσει και νέα στέγη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, καθώς το κλειστό της πόλης μπορεί με τις περσινές ανακαινίσεις και τις πρόσθετες εξέδρες να κάλυψε οριακά τις ανάγκες του CEV Cup, ωστόσο δεν πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Έτσι το κλειστό “Νίκος Σαμαράς” της Ορεστιάδας να φαντάζει η πιο προσιτή λύση.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα, δείχνει να χάθηκε πολύτιμος χρόνος την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με την υπόθεση, ώστε να αποσπαστούν (προεκλογικά) και οι όποιες υποσχέσεις από τους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον οφείλει να ληφθεί άμεσα μια απόφαση. Το ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός ίσως και εντός της ημέρας να συνεδριάσει για να την λάβει…