Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης για Εθνική και… Εθνικό: «Μπορούμε να ισοφαρίσουμε»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Εβρίτης άσος της Ραβέννα και πρώην παίκτης του Εθνικού Ραφαήλ Κουμεντάκης μίλησε στη NOVA για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και την προσπάθεια που κάνει, για να φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Volley League απέναντι στον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως μπορεί να φέρει τη σειρά στο 2-2 και να διεκδικήσει τον τίτλο σε πέμπτο ματς στον Πειραιά.

Παράλληλα σχολίασε την κλήση του στην Εθνική Ομάδα, αλλά και το λεύκωμα που εκδόθηκε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Αναλυτικά δήλωσε:

“Οι παίκτες του Εθνικού θα είναι πολύ μαχητικοί στην Αλεξανδρούπολη. Πιστεύω πως ο Εθνικός δεν θα πέσει εύκολα, θα είναι μαχητικός στην Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα είναι πολύ καλά στημένη, ο κύριος Μουστακίδης κάνει εκπληκτική δουλειά και οι παίκτες δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης ζει για αυτά τα παιχνίδια, οπότε αν ο Ολυμπιακός δώσει το παραμικρό δικαίωμα στον Εθνικό θα φύγει από την ακριτική πόλη ίσως και πολύ γρήγορα. Το προβάδισμα όμως το έχει η ομάδα του Πειραιά. Στο πρώτο παιχνίδι πίστευα ότι ο Εθνικός θα κερδίσει μέσα στο Ρέντη, νομίζω 2-3 λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι, αλλά γενικώς είναι πολλοί οι παράγοντες για μια ομάδα, ώστε να καταφέρει να κερδίσει στο Ρέντη. Ο Εθνικός έδωσε μια ελπίδα στον Ολυμπιακό και εκείνος κατάφερε να γυρίσει το ματς. Μου λείπει πάρα πολύ ο Εθνικός. Πραγματικά αν πάρει το πρωτάθλημα θα είμαι ο πρώτος που θα πανηγυρίσει. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ και αξίζουν τα καλύτερα. Ο Μιγιαήλοβιτς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος απ’ ότι μαθαίνω ξεχωρίζει και για τον πολύ καλό του χαρακτήρα”.

Για το Καμπιονάτο: «Περίμενα να παίξω λιγότερο αλλά πήρα ευκαιρίες. Πότε ήμουν καλός πότε όχι. Είναι δύσκολο το Ιταλικό πρωτάθλημα, με απαιτήσεις αλλά μου έκανε καλό. Με ωρίμασε, με έκανε περισσότερο σοβαρό. Σου αλλάζει τα πάντα το Καμπιονάτο, σε κάνει να είσαι συγκεντρωμένος»

Για την Εθνική Ομάδα: «Θέλω να παίξω βασικός και νομίζω ότι εξαρτάται κυρίως από εμένα. Για μένα η Εθνική είναι το παν. Δίνω το παρών και θέλω να πάει καλά. Τον Δεκέμβριο δεν ήμουν βασικός, ίσως δεν ήμουν έτοιμος και σε καλή κατάσταση, έτσι έκρινε ο κόουτς. Αν ο προπονητής κρίνει ότι είμαι έτοιμος,  θα βοηθήσω πολύ. Ζηλεύω παιδιά από την Γαλλία και την προετοιμασία τους. Μακάρι να έχουμε υπομονή και να φτάσουμε κι εμείς στις μεγάλες διοργανώσεις. Θέλει υπομονή, δεν γίνεται καλή ομάδα μέσα σε 6 μήνες. Δουλεύουμε και θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μια πολύ καλή φουρνιά και μακάρι να δέσει το σύνολο. Έχει αλλάξει το βόλει από το παρελθόν. Μακάρι να ξεπεράσουμε τις παλιές φουρνιές του ελληνικού βόλει».

Για το λεύκωμα του Σαμαρά: «Είναι μύθος του βόλει και οι σελίδες του βιβλίου είναι λίγες για αυτόν. Είμαι πολύ μικρός για να μιλήσω εγώ για εκείνον. Ήταν απλός, κατάλαβα με ποιόν άνθρωπο έπαιζα μαζί όταν έφυγε. Είναι από τις μεγαλύτερες τιμές που είχα ν’ αγωνιστώ με εκείνον τον άνθρωπο».