Όσα έγιναν στο φιλικό – πρόβα τζενεράλε του Εθνικού με την Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Εθνικός ήταν με 3-0 σετ ο νικητής στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των τελικών της Volley League με τον Ολυμπιακό, την οποία έδωσε το βράδυ της Πέμπτης με αντίπαλο την Ορεστιάδα στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, σε έναν αγώνα που κλείστηκε ελάχιστες ώρες πριν μετά από συνεννόηση των προπονητών Σάκη Μουστακίδη και Νίκου Αντωνιάδη.

Τόσο ο Εθνικός όσο και η Ορεστιάδα έδειξαν ότι παρά την αγωνιστική απραξία των τελευταίων ημερών, βρίσκονται σε φόρμα ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που τους περιμένουν, ο μεν Εθνικός στους τελικούς της Α1, η δε Ορεστιάδα στα μπαράζ για άνοδο στην Volley League.

Στο πρώτο σετ ο Εθνικός ξεκίνησε πιο δυνατά, προηγήθηκε μέχρι και με δέκα πόντους διαφορά (18-8) έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ράιτς, ωστόσο σταδιακά οι πράσινοι του Β. Έβρου ροκάνισαν την διαφορά, πέτυχε πέντε άσσους που έδειξε ίσως κάποια προβλήματα στην υποδοχή του Εθνικού για να ολοκληρωθεί το πρώτο σετ με 25-20 υπέρ των μπλε.

Κρατώντας πολύ καλό ρυθμό, η Ορεστιάδα κατάφερε να πηγαίνει πόντο πόντο το παιχνίδι στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε μάλιστα στα μισά του αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Εθνικού με 25-22. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Εθνικός πήρε από την αρχή προβάδισμα και έφτασε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 25-20 στην επικράτηση.

Ακολούθησε και τέταρτο σετ, μετά από συμφωνία των δύο προπονητών που κατέκτησε εύκολα ο Εθνικός με 25-10. Σε αυτό ο Νίκος Αντωνιάδης χρησιμοποίησε για την Ορεστιάδα τον Διαμαντίδη ως βασικό ακραίο και τον Προδρομίδη κεντρικό.

Οι αρχικές συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Ράιτς , Μιγιαήλοβιτς , Αγγελόπουλος, Παπάζογλου, Αν. Δαλακούρας , Ανδρεάδης, Δαρίδης (λ)

A.O.OΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νίκος Αντωνιάδης): Δημητρούδης, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Καρδαμανίδης, Ποτολίδης, Χουσίδης, Κωνσταντινίδης (λ).