Μαθήματα ιστιοπλοΐας στο Θρακικό Πέλαγος για… παγκόσμιους πρωταθλητές

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Για δύο ημέρες αγκυροβόλησε στο Φανάρι την περασμένη εβδομάδα ιστιοφόρο της Aegean Yachting με επιβαίνοντες τον εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας από την Καβάλα και Ξάνθη Στάθη Σοφίτση και πέντε εκπαιδευόμενους από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι δίδυμοι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό σκιφ παράκτιας κωπηλασίας Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας.

Τα μαθήματα διακρίνονται σε θεωρητικά και πρακτικά, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σοφίτση που μίλησε στην εφημερίδα Χρόνος, «η περιοχή σας είναι πολύ ωραία από άποψη ναυτιλίας. Έχει το δίαυλο για να μπεις στο Πόρτο Λάγος, έχει διάφορους σημαντήρες και ενδείκνυται για πρακτική. Δεν τα βρίσκει αυτά κανείς σε άλλη περιοχή. Έχει επικίνδυνα νερά, έχει ρηχά, γίνονται ατυχήματα και γι’ αυτό καλό είναι οι εκπαιδευόμενοι να δουν και τα δύσκολα».

Ανάμεσα στους πέντε εκπαιδευόμενους είναι και οι δίδυμοι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό σκιφ παράκτιας κωπηλασίας Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας. Οι δύο αθλητές από τα Σέρβια Κοζάνης ασχολούνται με την κωπηλασία από το 1997, ενώ από το 2011 ασχολούνται με την παράκτια κωπηλασία. Ανήκουν στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης και παράλληλα προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, το οποίο φέτος διεξάγεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη απο 17-19 Οκτωβρίου και στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 400 ξένοι αθλητές.

Οι 29χρονοι δίδυμοι πρωταθλητές αρκέστηκαν να πουν πως «είμαστε κωπηλάτες δεν είμαστε ιστιοπλόοι, αλλά θελήσαµε να µάθουµε πως προχωράει µία βάρκα και χωρίς κουπιά». Ωστόσο η παρουσία τους στην Θράκη μας και ο λόγος αυτής κάθε άλλο παρά απαρατήρητος οφείλει να περάσει, καθώς αποδεικνύει την δυναμική ανάπτυξης που υπάρχει για την περιοχή μας σε αθλητικούς τομείς στους οποίους ελάχιστοι μέχρι σήμερα έχουν ασχοληθεί…