Ανέστης Δαλακούρας: «Ανάλογη συνέχεια είτε με Ολυμπιακό είτε με Φοίνικα»

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ενθουσιασμένοι αλλά και… συγκρατημένοι ήταν μεγάλοι πρωταγωνιστές της πρόκρισης του Εθνικού στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Volley League, με δηλώσεις που πραγματοποίησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου αγώνα, ενώ την ανωτερότητα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης παραδέχθηκαν και οι αντίπαλοι.

Αναμφίβολα είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας είναι ο Σάκης Μουστακίδης. Ο προπονητής της ομάδας του Έβρου τόνισε μεταξύ άλλων ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμα, ίσα ίσα “τώρα αρχίζουμε”, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση του τίτλου.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και σε αυτούς που έπαιξαν, αλλά και σε όσους δεν αγωνίστηκαν και νιώθουν λίγο άσχημα γιατί ήταν εκείνοι που βοήθησαν την ομάδα να φτάσει ως εδώ με τη συμπεριφορά τους στις προπονήσεις. Δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε, αλλά σήμερα μας έφυγε ένα άγχος και το επόμενο παιχνίδι όποιο κι αν είναι θα το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, έχουμε τις δυνατότητες για αυτό.  Όλα τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, περάσαμε από κάποιες δυσκολίες αλλά είμαστε ομάδα και τις ξεπεράσαμε. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών. Η ομάδα έχει αποκτήσει εμπειρία από πέρυσι, είναι προπονημένη και έχει παίκτες με κίνητρα. Τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουν το παραπάνω από αυτό που έχουν», είπε ο Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόδοση του Ανέστη Δαλακούρα: «Ο Ανέστης Δαλακούρας εφέτος είναι φανταστικός κι εύχομαι να συνεχίσει έτσι, σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμη και νομίζω ότι τον Ανέστη θα τον δούμε ακόμα πιο ψηλά και ακόμα πιο καλό απ’ εδώ και πέρα».

 

Ο ίδιος ο Ανέστης Δαλακούρας μίλησε στο ThrakiSportS αμέσως μετά το τέλος της τρίτης αναμέτρησης, που βρήκε νικητή τον Εθνικό, να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Ο ακραίος του Εθνικού σημείωσε 13 πόντους στον αγώνα με 12/18 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 73% υποδοχή και 73% άριστες. Ωστόσο, λίγο μετά την μεγαλειώδη αυτή εμφάνιση και τα εύσημα που του έδωσε προσωπικά ο προπονητής του, ο Ανέστης είπε προτίμησε να μιλήσει για την ομαδική προσπάθεια της ομάδας: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο χρονικό σημείο, που το χρειαζόμασταν. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια στους τελικούς, είτε αγωνιστούμε απέναντι στον Ολυμπιακό είτε κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο, που γέμισε μία ακόμη φορά φέτος το κλειστό της Αλεξανδρούπολης, δίνοντας μας ώθηση να φτάσουμε στην πολυπόθητη νίκη».

Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, μίλησε στο ThrakiSportS ο κορυφαίος της ομάδας της Κηφισιάς Θανάσης Πρωτοψάλτης, που δεν δίστασε να σχολιάσει μοναδική ατμόσφαιρα του Μιχάλης Παρασκευόπουλος αλλά και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Εθνικό στον τελικό: «Η ατμόσφαιρα σήμερα στο γήπεδο ήταν φανταστική με τον κόσμο να γεμίζει το κλειστό. Απ’ ότι ξέρω στην Αλεξανδρούπολη μόνο το βόλεϊ από τα αθλήματα υπάρχει και πρωταγωνιστεί στην Α1 κατηγορία. Δυστυχώς μας έμεινε η πίκρα, όχι λόγω του αποκλεισμού τόσο, αλλά κυρίως εξαιτίας των τριών κακών μας εμφανίσεων στους ημιτελικούς, όπου πραγματικά αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Εύχομαι στον Εθνικό να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, γιατί το αξίζει».