Παράταση αγωνίας για τον αντίπαλο του Εθνικού στον τελικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Φοίνικας Σύρου αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να… πεθάνει, ήτοι να συμβιβαστεί με αποκλεισμό από τους τελικούς της Α1 βόλεϊ των Ανδρών. Η ομάδα των Κυκλάδων μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο ται μπρέικ νίκησε τη Μεγάλη Τρίτη στην Ερμούπολη με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών, με αποτέλεσμα να παίρνει παράταση η (ευχάριστη) αγωνία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό.

Το ματς ήταν δραματικό και ιδίως το τάι μπρέικ που κρίθηκε στο… 24-22 και αφού προηγουμένως οι δύο ομάδες είχαν συνολικά δέκα ματς μπολ. Τα σετ της δραματικής αναμέτρησης του δεύτερου ημιτελικού, που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες σε διάρκεια: 20-25, 25-18, 21-25, 25-21, 24-22

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης  και πάλι στην έδρα του Φοίνικα (19:30). Σε περίπτωση που νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι», τότε θα πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου περιμένει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για αγώνες που θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα, αμέσως μετά το Πάσχα, με τους ερυθρόλευκους να έχουν πλεονέκτημα έδρας.

Αν όμως καταφέρει και ισοφαρίσει ο Φοίνικας, τότε όλα θα κριθούν σε πέμπτο ματς που αυτή την φορά θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ρέντη την Τετάρτη του Πάσχα, οπότε η σειρά των τελικών θα πάει πιο μετά και ο Εθνικός θα κερδίσει επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προκριθεί ο Φοίνικας, το πλεονέκτημα έδρας θα το έχει ο Εθνικός.