Μπάχαλο ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας μουσουλμάνας υποψήφιας στο ευρωψηφοδέλτιο

Αίσθηση, αναστάτωση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε η διαρροή ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο κομμάτι των μη πολιτικών υποψηφιοτήτων θα μετέχει και η Ρομά από τον οικισμό του Δροσερού, κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

 

Η διαρροή πάντως της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που κατέληξε σε μία κατ’ αρχήν λίστα «προσωπικοτήτων» που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές βρήκε κάθετα αντίθετη την τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις σχετικές παρεμβάσεις φαίνεται ότι το όνομα της κας Σουλεϊμάν αποσύρεται τελικά, όπως τόνισε στην «Θ»και ο Ξανθιώτης βουλευτής του κόμματος κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Χωρίς να υπάρχει κάτι προσωπικό με την κα Σουλεϊμάν, απλά θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει με το κόμμα μας».

Αρνητικός πάντως σε ενδεχόμενη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην «Θ» και ο γραμματέας της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι: «Δεν υπάρχει ακόμη κανένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Το μόνο που υπάρχει είναι ύποπτες διαρροές διότι το ψηφοδέλτιο του κόμματός μας θα ανακοινωθεί επίσημα την Μεγάλη Τετάρτη»

Ιδιαίτερα αρνητικός εμφανίστηκε και το αυτοδιοικητικό στέλεχος και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Χασάν Μαλκότς, ο οποίος υποστήριξε ότι: «Τέτοιες υποψηφιότητες, χωρίς φυσικά να έχω κάτι προσωπικό με την ίδια, δεν γίνονται δεκτές ούτε στο τοπικό ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ξάνθης, θα γίνουν αποδεκτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές;… Απ’ όσο ξέρω δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα…»

Αναφερόμενος λοιπόν στην συμμετοχή της κας Σουλεϊμάν στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζεϊμπέκ υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κα Σαμπιχά δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος» Όσον αφορά την δική του στάση υπογράμμισε: «Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με την γυναίκα όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Τέρενς Κουΐκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στον δικό μας χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εξέλιξη ακόμη όμως από αυτά που έμαθα υπήρξε μία λανθασμένη πληροφόρηση που οδήγησε σε λάθος εκτίμηση. Η ουσία είναι ότι τελικά δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές».

 

Πηγή:  http://www.e-thrakinews.gr/