Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Ασπίδα Ξάνθης – Ζέφυρος

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με το μυαλό στα Πηγάδια και το αυτί στα τρανζιστοράκια, η Ασπίδα Ξάνθης έπαιξε μεταξύ… συγγενών και φίλων, αλλά τριψήφιου τελικά αριθμού οπαδών, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για το φετινό πρωτάθλημα και έκανε το προτελευταίο βήμα για την απευθείας άνοδο στην Γ’ Εθνική.

 

Η ομάδα του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε από νωρίς δυνατά, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +5, σταδιακά ανέβασε και άλλο την διαφορά αλλά ένα καταστροδικό δίλεπτο στα  μισά της δεύτερης περιόδου βοήθησε τον Ζέφυρο να κλείσει την ψαλίδα στον πόντο και τελικά να ολοκληρώσει το ημίχρονο με έναν πόντο μπροστά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ωστόσο η ομάδα επέστρεψε δυναμικά στο παρκέ και με οδηγούς τους Κουτσογιάννη (25 πόντοι), Στεφανίδη (17π.) και Δενδρινό (14π.). δημιούργησε διψήφια διαφορά, την οποία συντήρησε μέχρι και το τέλος του αγώνα, που απέκτησε από κάποια στιγμή και έπειτα διαδικαστικό και άκρως πανηγυρικό χαρακτήρα, δεδομένων και των εξελίξεων που είχαμε από τα Πηγάδια!

Από τους λίγους που ξεχώρισαν για τον Ζέφυρο ο εβρίτης στην καταγωγή Γιώργος Βαλαβανίδης, παλιός παίκτης της Ξάνθης, που σημείωσε 13 πόντους με δύο τρίποντα.

Πλέον η Ασπίδα θέλει μια ακόμα νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Θεσσαλονίκη επί των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, σε ματς τελικό για να πανηγυρίσει μια μεγάλη άνοδο, στην πρώτη της χρονιά στην Γ’ Εθνική, καθώς υπενθυμίζεται ότι πέρυσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-41 (ημίχρονο), 64-52, 81-69 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 14 (4), Οικονόμου, Γρούδος 4, Σταμπουλής 2, Στεφανίδης 17 (4), Καραμπέκης 8, Κουτσογιάννης 25, Λιβησιανός, Τατάρης 2, Πετς 2, Κουμπάνης 7 (1), Παλλάκης

ΖΕΦΥΡΟΣ (Κοντονάσιος): Μυλωνάς 2, Σουλάκης 7 (1), Στυλιανού 13, Βαλαβανίδης 13 (2), Καραϊσκος 12, Σταφυλάς 2, Καναράς 6, Βαϊράμης, Αλεξανδρίδης 14 (2)