Έσοδα εκατ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη από τις διοργανώσεις κολύμβησης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Έχουν ήδη φτάσει στην Αλεξανδρούπολη οι πρώτες αποστολές που θα συμμετάσχουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δεκαεθνές Τουρνουά Κολύμβησης που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ήδη από την Τρίτη έφτασε από την μακρινή Βραζιλία η αποστολή της συγκεκριμένης χώρας, με κοπιαστικές πτήσεις που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων στάσεις σε Άμστερνταμ και Ρώμη, ενώ μία ημέρα μετά κατέφθασε και η Ελβετία. Η επόμενη αποστολή που ακολούθησε ήταν αυτή του Ισραήλ και μέσα στην ημέρα αναμένεται να αφιχθούν όλες οι υπόλοιπες.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην παρουσία της Ουκρανίας, λόγω των γνωστών γεγονότων στην χώρα. Με δηλώσεις η Χριστίνα Ρουσίδου, μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, χαρακτήρισε μοναδική ευκαιρία για την πόλη την διεξαγωγή αυτής της Πολυεθνικής Συνάντησης η οποία εκτός όλων των άλλων θα ενισχύσει σημαντικά και τον τουρισμό, σε μια εποχή δύσκολη.

Όπωςς μάλιστα αποκάλυψε η κα. Ρουσίδου, σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Βόλου, πριν μερικά χρόνια στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας υπολογίζεται ότι εισέρρευσαν 2,5 εκατ. ευρώ από την διεξαγωγή ενός Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης με την συμμετοχή 30 χώρών, το οποίο φέτος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί επίσης στην Αλεξανδρούπολης τους επόμενους μήνες.

Για τους λόγους αυτούς, η κα. Ρουσίδου υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να πάει καλά αυτή η πρώτη διεθνής διοργάνωση στο κλειστό κολυμβητήριο, ώστε να επιβεβαιώσει την καλή γνώμη που έχουν αποκομίσει για τις εγκαταστάσεις τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας και να γεμίσει με κόσμο το κλειστό κολυμβητήριο, ώστε να μπορέσει με αξιώσεις να διεκδικήσει ο Έβρος ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.