Η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–   Η 6η Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, καθώς αυτή είναι η ημέρα που αναβιώθηκαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 1896.

H γυναικεία ομάδα βόλεϊ Φοίνικας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, τον Εικαστικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, πραγματοποίησαν την Κυριακή, ανήμερα της ημέρας του αθλητισμού, μία εκδήλωση για τα μικρά παιδιά του συλλόγου αλλά και του σχολείου, ώστε να μάθουν το ευ αγωνίζεσθαι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με τη βοήθεια και των φορέων της πόλης, ενώ το παρόν έδωσε μια παλιά δόξα του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης, η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αντιγόνη Βουρδόλη που πριν 20 χρόνια είχε μάλιστα πετύχει και παγκόσμιο ρεκόρ σχολικών αγώνων. Για προσωπικούς λόγους απουσίασε ο Κώστας Γκατσιούδης, που είχε προαναγγελθεί ότι επίσης θα παραστεί στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργαζόμενος φορέας υπήρξε και το τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ερυθρού Σταυρού. Πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες, καθώς η ειρήνη και το ευ αγωνίζεσθαι είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρεσβεύει ο αθλητισμός.