Το ThrakiSportS συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το ThrakiSportS, οι συντάκτες και οι συνεργάτες του δεν θα ανανεώνουν την ύλη της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας της Θράκης με θέματα επικαιρότητας από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης ως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, συμμετέχοντας στην στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τρίτη 8 Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου και λήγει στις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας. Το ThrakiSportS, ως δημοσιογραφική προσπάθεια μιας ομάδας θρακιωτών δημοσιογράφων, πολλοί από τους οποίους είναι επαγγελματίες, όπως έκανε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, σέβεται των αγώνα των δημοσιογράφων και για τον λόγο αυτό δεν θα ανανεώσει την ύλη του στο διάστημα αυτού του 24ωρου.

Σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ:

Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Ενημέρωση. Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοί της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα. Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στον χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 8ης Απριλίου και στη συγκέντρωση.

Λέμε “ΟΧΙ”:

·στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,

·στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,

·στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,

·στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειάς μας.